6. prosince 2009 • 10:41

Rychlobruslařka Erbanová si zajistila olympiádu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová vyhrála na Světovém poháru v Calgary závod divize B na 1500 metrů a zajistila si pro příště nejen start v áčku, ale i definitivně účast na olympijských hrách ve Vancouveru.



Členka NowiS týmu si na rychlé dráze zajela osobní rekord 1:55,80 i přesto, že v cílové rovince upadla.

Erbanová svým časem zaostala o pouhých 36 setin za slavnější kolegyní Martinou Sáblíkovou, jež v sobotu skončila v elitní skupině A devátá. Mladá rychlobruslařka přitom doklouzala po pádu do cíle rukama napřed a pak až nohama, které jsou při měření času rozhodující.

"Nic zlého se Káji v pádu dnes nestalo. Máme všichni v týmu radost, protože výsledný čas, body, výkon, pořadí, tohle vše po dnešku definitivně postrčilo Karolínu k olympijskému startovnímu číslu. Prostě už nejsou soupeřky, které by se ještě dokázaly do uzávěrky olympijské startovní sestavy na 1500 metrů dostat přes Karolínu," uvedl na webu martinasablikova.cz kouč úspěšných rychlobruslařek Petr Novák.

Program SP v Calgary zakončí dnešní závody na 1000 metrů a družstva, příští týden se bude bojovat o body v Salt Lake City.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud