Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie na Slovensku! Hokejista Lunter (†21) zemřel, hrával i v Kometě

Autor: tej

Do smutku se halí celé hokejové Slovensko. Oplakává totiž Kristiána Luntera. Mladý hráč, který působil i v mládežnickém týmu brněnské Komety, v neděli večer v pouhých 21 letech zemřel. „Vyhasl život šikovného mladého chlapce, dobrého spoluhráče a hlavně přítele,“ zveřejnil na své facebookové stránce klub HKM Zvolen, jehož byl odchovancem. Příčina úmrtí zatím není známa.

Slovenský reprezentant, který naposledy hostoval v druholigovém Prešově, ještě v pátek večer nastoupil v ligovém utkání v Michalovcích, kde jeho tým prohrál 2:4. V pondělí ráno však jeho rodný klub přinesl smutnou zprávu.

„Obrovská tragédie zasáhla zvolenskou hokejovou rodinu. Ve věku 21 let nás v neděli večer nečekaně navždy opustil Kristián Lunter, odchovanec našeho klubu a v aktuální sezoně hráč prvoligového Prešova. Vyhasl život šikovného mladého chlapce, dobrého spoluhráče a hlavně přítele. Všem pozůstalým tímto vyjadřujeme hlubokou upřímnou soustrast. Kiko, odpočívej v pokoji,“ zveřejnil tragickou zprávu na facebooku tým HKM Zvolen. Okolnosti úmrtí klub nezveřejnil.

Lunter většinu své hokejové kariéry strávil ve Zvolenu. V sezoně 2015/16 nastupoval v týmu brněnské Komety do 20 let, za který odehrál celkem 36 zápasů. Na začátku této sezony přestoupil do Prešova, tam se během patnácti zápasů trefil dvakrát.

Jednadvacetiletý hokejista Kristián Lunter tragicky zahynul.
Jednadvacetiletý hokejista Kristián Lunter tragicky zahynul.