26. listopadu 2018 • 09:19

Trenér drsňák a Kempného bolavá radost. Takhle se v NHL slaví se stehy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní výhra 6:1 na ledě Arizony ho nejen zahřála u srdce, ale také na tváři. Trenér Bill Peters z Calgary inkasoval za stavu 2:0 na střídačce ránu letícím pukem a musel na šití. Za svými svěřenci se vrátil s osmi stehy a se šrámem po zápase rozdával rozhovory. Kyselou radost si už v pátek užil také Michal Kempný z Washingtonu, který po gólu do sítě Detroitu schytal ránu helmou do nosu od vlastního spoluhráče a také on začal obratem krvácet.



Calgary zničilo Coyotes šesti brankami, ale ještě potupnější pravděpodobně bylo to, že tři z nich si hráči pouštního týmu nechali dát ve vlastním oslabení. Přitom oni sami patří v lize na úplnou špičku! Zatímco Philadelphia, Florida, Washington, Anaheim, Buffalo a Pittsburgh ještě nedali v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě v sezoně 2018/19 ani gól, Arizona už jich má deset. Jenže teď stála ne druhé straně...

Nicméně než k tomu došlo, bylo k vidění drama na střídačce hostí. Flames vedli 2:0 když mezi ně zamířil zbloudilý puk a pocuchal jejich lodivodovi úsměv. Otřesený Peters rychle zamířil do šaten a tam mu lékař během zhruba deseti minut ozdobil tvář osmi novými stehy.

„Myslím, že zítra to bude ještě pořádně bolet, co?" řekl s úsměvem na tváří pro CBC. „To se tak stává, na střídačce není moc místa a člověk musí neustále dávat pozor," vykládal po rozhovoru Peters.

Ze svého místa pak pozoroval vítězství Flames, kteří se díky šestigólovému přídělu s 81 brankami v sezoně stali pátým nejútočnějším mužstvem ligy. To potěší i s bolavou tváří. „Musím pochválit doktory, odvedli dobrou práci, zašili mě a poslali hned zpátky. Přál bych si, aby to bylo naposledy, ale pochybuju o tom," zavtipkoval nakonec.

Do brány se poprvé po deseti dnech postavil místo Davida Ritticha kanadský mazák Mike Smith, pustil jediný gól z devětadvaceti střel domácích a připsal si první vítězství od 1. listopadu.

Kempný schytal pecku od spoluhráče

Krev během zápasu tekla v pátek také z českého obránce Michala Kempného, který doslova pokřtil svůj druhý gól v sezoně. Proti Detroitu (3:1) skóroval ve druhém zápase v řadě a i tentokrát byla jeho trefa vítězná. Nicméně osmadvacetiletého zadáka pořádně zabolela.

Poté, co Kempný krásně mířenou ranou překonal Jonathana Berniera, kterému perfektně clonil Devante Smith-Pelly, se odjel radovat se spoluhráči. Jenže rozjívený parťák Travis Boyd se do spokojeného klubka borců Capitals vřítil tak neťastně, že obránce bolestivě helmou zasáhl do nosu.

Kempný si brzy odepnul helmu a s krvácejícím šrámem odjížděl do šatny. Do zápasu se následně vrátil a v šatně už se jen usmíval. „Počítám, že tohle video bude hitem internetu," usmíval se zadák, který se šití vyhnul.

Aby ne, však šlo o jeho třetí zápas s bodem v řadě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud