Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slovenský hokejista Ščurko: Na krku má vraždu, přesto už trénuje!

Autor: zal

Ve vazební věznici strávil dva a půl roku. Slovenský hokejista Ladislav Ščurko (26) čelí obvinění, že v lednu 2008 devatenácti ranami nožem ubodal rozhodčího Marka Liptaje (†28). Jelikož ka byl před 11 dny propuštěn z basy a je stíhaný na svobodě, vrátil se i na led. V rodné Gelnici si zatrénoval s místním týmem.

Ščurko se nejdříve k vraždě přiznal, ale před více než rokem změnil výpověď. Prý je nevinný a doznal se po nátlaku. I proto mohl po středečním pokračování procesu místo zpět za mříže zamířit na hokejový stadion. Na brusle se postavil poprvé po více než 900 dnech.

„Byl jsem pomalý a těžký. Hokej jsem hrát nezapomněl, jen ta kondička není ještě v pořádku,“ svěřil se kontroverzní hokejista deníku Nový Čas.

Jelikož bývalého mistra Slovenska z Košic vyhodili, je teď bez registrace. Možná ale dostane nabídku od druholigové Gelnice, která mu povolila trénovat s týmem.

„Musím jim za to ze srdce poděkovat. Ozvali se mi dokonce sami. Ani v kabině jsem zatím neviděl žádné zlé pohledy,“ libuje si Ščurko.

Bývalý hokejista se před dvěma lety přiznal k vraždě. U soudu vše popřel, nyní byl z vazební věznice propuštěn
Bývalý hokejista se před dvěma lety přiznal k vraždě. U soudu vše popřel, nyní byl z vazební věznice propuštěn