Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabíjel beznohý běžec Pistorius? Klíčových 17 minut do vraždy!

Autor: shp

Toto je klíčových 17 minut, které předcházely zabíjení či možná vraždění Oscara Pistoriuse (26). Kvůli sedmnácti minutám strávil sedmý den v base a čeká na rozhodnutí o propuštění na kauci. Čelí však obvinění z předem promyšlené vraždy.

Pitva zveřejněná na včerejším slyšení odhalila, že Reeva Steenkamp (†29) zahynula po zásahu třech ran z pistole. Pistorius nadále trvá, že si nevšiml, že s ním není jeho přítelkyně v posteli, když slyšel hluk z koupelny, o kterém si myslel, že ho způsobuje vetřelec v domě.

Když zjistil, že ji zasáhl, snažil se jí prý zachránit. „Vyrazil jsem dveře a snažil jsem se jí pomoci, ale zemřela mi v náručí,“ prohlásil u soudu.

Měl umělé nohy na sobě?

Atlet vypověděl u soudu, že v době, kdy střílel na dveře koupelny, neměl na sobě nasazené umělé nohy. Expertíza trajektorie vypálených kulek však mluví o přesném opaku. Kulky byly vypáleny seshora. Obžaloba navíc prohlašuje, že Pistoriusova domu byl slyšen neustále ženský křik.

Hodinová hádka před smrtí

Obžaloba tvrdí, že svědci slyšeli dva až tři výstřely, viděli rozsvícení světel a poté po sedmnácti minutách slyšeli další dva až tři výstřely. Policie dorazila na místo v 4:15 ráno. „Několik svědků tvrdilo, že mezi druhou a třetí hodinou slyšeli hodinovou hádku,“ prohlásil pan Botha, první policejní důstojník na místě činu.

Takto zabíjel Pistorius podle vlastních slov Takto zabíjel Pistorius podle vlastních slovFoto Infografika Blesk.cz

Jiná zranění neměla

Žalobce nadále poukazuje na to, že v domě měl atlet čtyři mobilní telefony a ani z jednoho nezavolal policii. Na jednom z nich ale byly krvavé skvrny. Proti tomu nahrává handicapovanému běžci do karet to, že pitva neukázala kromě střelných ran na těle modelky žádná jiná zranění.

Krabičky s testosteronem a jehly

Po policejní prohlídce ale přibyl běžci další problém. V domě mu nalezli ampule s testosteronem a několik injekcí. Pokud se prokáže, že dopoval, mohly by mu být odebrány všechny medaile. A k tomu mu hrozí další problémy z nelegálního ozbrojování. Doma měl celý bitevní arzenál.

Reeva Steenkamp a Oscar Pistorius tvořili krásný pár. Sousedé však říkají, že měli problémy a hádali se.
Reeva Steenkamp a Oscar Pistorius tvořili krásný pár. Sousedé však říkají, že měli problémy a hádali se.