Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tenisová legenda Jana Novotná: S přítelkyní Iwonou žije u Brna!

Autor: pie, top

Kariéru ukončila ještě v minulém století. Od té doby se o ní moc neví. Jak teď žije wimbledonská vítězka z roku 1998 Jana Novotná (44)?

Před třemi roky se po patnácti letech přestěhovala z bytu na Floridě zpátky do Evropy. „Hledám správné místo, kde bych si postavila dům. Nějaký velký, hezký, nespěchám na to,“ řekla v roce 2010 pro MF Dnes.

Sen si splnila. Předloni začala nedaleko rodného Brna budovat své nové hnízdečko. Dnes už v malé vesničce Omice stojí hezky omítnutý dům s nádherným výhledem do kraje.

„Bydlí v domě s ženou přibližně v jejích letech. Je to asi nějaká cizinka, protože mluví jen anglicky. Občas sem jezdí ještě s mladší černovláskou, to bude nejspíš její dcera,“ řekl Blesku soused.

Žije s cizinkou

Záhadnou cizinkou je Iwona Kuczyňska (52), bývalá polská tenistka, která v roce 1992 odešla do Ameriky a hrávala čtyřhru i s Martinou Navrátilovou nebo Cyrilem Sukem.

Česká tenisová legenda se ukazuje se svou přítelkyní už několik let na oficiálních akcích. Bok po boku sledovaly na podzim i finálové zápasy Fed Cupu a Davis Cupu v O2 Areně. Novotná o ní ale dosud nikdy veřejně nemluvila.

„Jen proto, že jsem úspěšná, nemusí hned všichni vědět, co mám, s kým žiju, kde bydlím nebo jaké řídím auto,“ řekla před časem Novotná, která si za kariéru vydělala 11 milionů dolarů (220 mil. korun). „Mám kolem sebe ráda trochu tajemna. Enigma – záhada – je mé nejoblíbenější slovo. Až si budu myslet, že přišla chvíle někoho představit, udělám to. Všechno má svůj čas...“