Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gott hnal šampiony do Ligy mistrů: Obdivuji fenomén Plzně i Horvátha

Autor: pan

Pořádné překvapení čekalo fotbalové fanoušky u televizních obrazovek. V předzápasovém studiu Prima Cool k utkání 4. předkola Ligy mistrů mezi Plzní a Mariborem totiž na diváky vykoukl mnohonásobný Zlatý slavík Karel Gott.


Ve společnosti moderátora pořadu Libora Boučka a bývalého českého reprezentanta Marka Jankulovského se s příznivci podělil o své dojmy z českého mistra.

Karel Gott držel palce českému mistrovi
Video se připravuje ...


Náklonnost čtyřiasedmdesátiletého zpěváka k Plzni není náhodná. V roce 1939 se právě v západočeské metropoli narodil. "Zajímám se o Plzeň a o její výsledky. Obdivuji Horvátha. Jeho slovo platí k kabině i na hřišti," vyznal se ze svých pocitů Mistr.

"Hráči za Horváthem jdou za nim, je to skutečná vůdčí postava. Celý fenomén Plzně je zajímavý. Líbí se mi i Martin Straka, který dovedl hokejisty také k titulu. To jsou velké osobnosti," neopomněl zlatý slavík zmínit letošní titul hokejistů.

A jak tipoval úterní bitvu o Ligu mistrů? „Ale vítězství Plzně 1:0 by v tak těžkém zápase zcela jistě všechny příznivce potěšilo,“ tušil Gott. Nakonec to dopadlo ještě lépe. Západočeši díky brankám Čišovského, Daridy a Ďuriše vyhráli 3:1.

Poklony od pěvecké ikony se dočkal i lodivod plzeňského týmu Pavel Vrba. "Horváth, Vrba, Straka, to jsou všechno velké osobnosti a bez takových lídrů by to samozřejmě bylo jinak. Jsem na ně hrdý," ocenil sportovní hvězdy zpěvák.

Vladimír Darida (vlevo) byl v zápase s Mariborem nejlepším hráčem Plzně. Jeden gól vstřelil, na druhý přihrával
Vladimír Darida (vlevo) byl v zápase s Mariborem nejlepším hráčem Plzně. Jeden gól vstřelil, na druhý přihrával