Stanislav Hrabě
21. srpna 2013 • 08:15

HODNOCENÍ Plzně: Exceloval Darida, trápili se Petržela a Wágner

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZNÁMKOVÁNÍ PLZNĚ | Byl to zápas Vladimíra Daridy. V úterním 4. předkole Ligy mistrů proti Mariboru plzeňský záložník jeden gól vstřelil a na druhý přihrál. Západočeši zvítězili 3:1 a vytvořili si slibnou pozici do odvety. Jak si vedli další plzeňští fotbalisté? Nabízíme hodnocení pohledem redaktora deníku Sport.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 8. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
3:1
ONLINE
20. srpna
20:45
NK Maribor
NK Maribor
Góly

Domácí: 8. Čišovský, 58. Darida, 90. Ďuriš

Hosté: 66. Mejač

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Darida (86. Tecl), Horváth – Petržela (77. Rajtoral), Hořava, Kovařík – Wágner (62. Ďuriš) Náhradníci: Bolek – Hejda, Hanousek, Tecl, Ďuriš, Bakoš, Rajtoral

Hosté: J. Handanovič – Milec (84. Derviševič), Rajčevič, Potokar, Viler – Mejač, Mertelj – Bohar, Cvijanovič, Ibraimi (88. Mendy) – Tavares Náhradníci: Pridigar – Mendy, Fajič, Derviševič, Trajkovski, Mevlja, Črnic

Karty

Domácí: Hořava, Ďuriš

Hosté: Cvijanovič

Rozhodčí

O. Benquerença – R. Santos, J. Santos (všichni POR)

Stadion

Štruncovy sady, Plzeň

Návštěva

11 158 diváků



Matúš KOZÁČIK
známka Sportu 5

Mejičova střela v 66. minutě zapadla do pravého koutu jeho branky, jako by se mu vysmívala. Vypadala nevinně, byla však zrádná. Měl po ní natáhnout ruce. Jediná chyba!

Radim ŘEZNÍK
známka Sportu 6

Kdyby se zúčastnil chrtích dostihů, nebyl by mezi poraženými. Má největší vytížení ze všech, ale slovo únava zařadil mezi nepoužívané výrazy.

Marián ČIŠOVSKÝ
známka Sportu 7

Má v pokutovém území soupeře lepší výběr místa než vyhlášení kanonýři. Stál tam, kam šla nepovedená Daridova střela a zavěsil. Další gól mohl přidat hlavou.

Václav PROCHÁZKA
známka Sportu 7

Někdy sice na poslední chvíli, ale vždycky účinně se jeho plavovlasá hlava nebo dlouhá noha objevila tam, kde bylo potřeba. Vyřešil hodně zapeklitých situací.

David LIMBERSKÝ
známka Sportu 5

Díky své technické vytříbenosti dovede i složité akce řešit s nadhledem, občas ovšem lehkovážně chyboval. V jiných duelech byl určitě větší osobností týmu.

Reakce po zápase Plzeň - Maribor 3:1
Video se připravuje ...

Tomáš HOŘAVA
známka Sportu 7

Postavou sice houžvička, přesto se čtyřikrát dostal do zakončení hlavou. V tom jeho hlavní přínos není, ale v neumdlévající pracovitosti ve středu pole. Tuhle roli plnil.

 

Pavel HORVÁTH
známka Sportu 6

Jakmile přivede svůj tým na hřiště, je ochoten za něj padnout. Ale také ho umně řídit. Udává tempo, posílá spoluhráče na zteč dlouhými pasy. Muži opravdu nestárnou.

Milan PETRŽELA
známka Sportu 4

Utkání se mu příliš nepovedlo, jedna ostrá střela ve 20. minutě je na bývalého reprezentanta žalostně málo. Kazil, fauloval, často i nestíhal.

Vladimír DARIDA
známka Sportu 8

Ač to neměl v úmyslu, přihrál svým úkopem Čišovskému na první gól, sám druhý přidal ve 58. minutě a mohl ještě další. Nejlepší muž zápasu.

Jan KOVAŘÍK
známka Sportu 6

Centrovat umí a Maribor mu této potěchy dopřával hojnosti. V prvním poločase si seřizoval hledí, ve druhém přesně našel Daridu. Potvrdil pověst dvorního nahrávače.

Tomáš WÁGNER
známka Sportu 4

Hodně rozdal, hodně schytal, rozený bijec do ohně. Přidat by měl ovšem v účinnosti, přesnosti a údernosti. Branku Mariboru neohrozil, vysoké hodnocení si nezaslouží.

Michal ĎURIŠ, František RAJTORAL a Stanislav TECL nebyli hodnoceni, protože neodehráli potřebný počet minut.

Plzeňský záložník Vladimír Darida v úvodním utkání play off Ligy mistrů s Mariborem. Darida vstřelil druhý gól Západočechů, Plzeň vyhrála 3:1
Plzeňský záložník Vladimír Darida v úvodním utkání play off Ligy mistrů s Mariborem. Darida vstřelil druhý gól Západočechů, Plzeň vyhrála 3:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud