Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Závodník Karel Abraham měl autonehodu: Zničil porsche!

Autor: ps

Jako by toho nebylo málo! Závodník Karel Abraham (23) musel kvůli poraněnému ramenu odstoupit ze seriálu mistrovství světa MotoGP , teď zničil své oblíbené porsche. Škoda se vyšplhala na 2 miliony korun.

Tuhle cestu nedaleko Masarykova okruhu zná Abraham jako své boty. Jenže na hlavní silnici nedostal přednost a naletěl do Volkswagenu golf, který na vozíku převážel dřevo.

„Karel ještě stačil zareagovat a strhl řízení, pak trefil vozík se dřevem. Předek auta je zničený,“ řekl Blesku Jiří Smetana, mluvčí brněnského okruhu. „Naštěstí se nikomu nic nestalo,“ dodal s tím, že závodník nehodu nezavinil. Alkoholové testy byly u obou řidičů negativní.

Letošní rok tak pro Abrahama pokračuje ve špatných kolejích. Na nevýrazné výsledky v nejprestižnější motocyklové kubatuře MotoGP navázalo zranění ramene, s nímž musí na začátku října na operaci. „Štve mě to, že musím končit hned za půlkou sezony. I když byla tak blbě rozjetá,“ řekl iDnes.cz jezdec stáje AB Cardion.

Teď se musí vzpamatovat z autonehody, po níž si bude muset obstarat nové »vozítko«. Jeho černé porsche je totiž téměř na odpis…