Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kvitová a Štěpánek vs. Vaidišová s Pavláskem: Co stojí za výměnou tenisových »manželek«?

Autor: Pavel Skořepa

Vztahy mezi tenisty připomínají pohyb na pozicích ve světovém žebříčku. Jednou dole, jednou nahoře. Stejné to bylo a je u českého milostného čtyřúhelníku Kvitová – Štěpánek a Vaidišová – Pavlásek. Ale co vlastně za výměnou »manželek« stojí?

Láskyplné setkání, randění, pak svatba. Štěpánek s Vaidišovou do toho praštili v červenci 2010, bylo z toho velké haló. O necelé tři roky později krach. „Měli jsme několik krizí. Najednou jsem zjistil, že už to manželství nefunguje. Proto jsem se rozhodl ho ukončit. Za sebe jsem vyčerpal všechny možnosti i city. Dál to nešlo,“ řekl pro magazín MF Dnes.

Na druhé straně mladá dvojice s těmi nejvyššími sportovními ambicemi – Kvitová s Pavláskem. Jenže i jejich vztah po 2,5 letech skončil. A to těsně před Petřinou neúspěšnou obhajobou wimbledonského titulu! „Nebudu jakkoli komentovat své soukromí a odpovídat na otázky, které se ho týkají. Mohu jen potvrdit, že můj vztah s Adamem Pavláskem skončil,“ vzkázala tehdy Kvitová, která po několika týdnech přiznala. „Přestali jsme si rozumět.“

Zamilovaná slůvka a pohledy Radka Štěpánka a Petry Kvitové při semifinále Davis Cupu s Argentinou
Zamilovaná slůvka a pohledy Radka Štěpánka a Petry Kvitové při semifinále Davis Cupu s Argentinou

A co čert nechtěl. V tenisovém ale především v osobním životě se posunula dál. O jeden »grandslam« výš! Nebylo to však nic jednoduchého. „Komu jsem se se svým vztahem s Radkem svěřila jako prvnímu? Svému psychologovi,“ pokyvovala Kvitová.

Když Vaidišová zjistila, o koho se její bývalý muž v současnosti stará, byla podle informací Blesku šokovaná. „Pak si zavolali s Adamem, aby se o krachu svých vztahů pobavili a najednou zjistili, že mají mnoho společného. Možná víc, než si kdokoliv mohl myslet,“ řekl náš zdroj. A není ani vyloučené, že oba do nového vztahu trošku postrčila i touha po pořádném returnu!