Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Schumacherova rodina se sjíždí do nemocnice: Narozeniny v komatu!

Autor: ps

Postupně přijíždějí do nemocnice, aby oslavili 45. narozeniny legendy formule 1 Michaela Schumachera. Rodina fenomenálního Němce ale důvod k radosti nemá. Michaelův stav je stále vážný, slavnostní den prožije v kómatu.

Ráno před desátou hodinou se na univerzitní kliniku v Grenoblu postupně sjíždějí manželka Corinna, otec Rolf, bratr Ralf i manažerka a nejbližší člen mimo rodinu Sabine Kehm.

Michaelovi přišli popřát všechno nejlepší, jenže on je pravděpodobně neslyší – leží na pokoji v komatu s těžkým poškozením mozku.

Veškerý mediální tlak na sebe vzala manažerka Sabine Kehm. Ani ona v Grenoblu nechybí.
Veškerý mediální tlak na sebe vzala manažerka Sabine Kehm. Ani ona v Grenoblu nechybí.

Nejen Schumacherova rodina, ale také přátelé, bývalí parťáci z F1, fanoušci. Všichni jsou myšlenkami s Michaelem. „Drž se!“ napsal jeho bývalý kolega ze stáje Ferrari Rubens Barrichello. „Všechno nejlepší, Michaeli Schumachere. Brzy se uzdrav, šampione,“ poslal zprávu Sébastien Loeb, devítinásobný mistr světa v rally.

S přáními se připojili i další – tenisová legenda Boris Becker či expilot formule 1 Giancarlo Fisichella. Všichni však musí čekat, jak se bude Schumacherův stav vyvíjet. Zatím mu není pomoci. „Je po dvou operacích. Jeho stav je stabilizovaný, ale nadále vážný,“ zněly poslední informace o zdravotním stavu.

Nejúspěšnější pilot v historii F1 a vítěz rekordních 91 Velkých cen se vážně zranil 29. Prosince při lyžování v Méribelu. Schumacher, jenž ukončil kariéru v roce 2012, se udeřil hlavou o kámen, život mu zachránila přilba. V nemocnici podstoupil dvě operace hlavy, po nichž se jeho stav mírně zlepšil a stabilizoval. Lékaři mu snížili tělesnou teplotu a udržují ho v komatu.