Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Schumacher je po 5 měsících vzhůru: Je to zázrak, nebo to dlouho tajili?

Autor: ps

Stal se zázrak? Nebo se rodině opravdu podařilo stav zraněného expilota formule 1 Michaela Schumachera (45) tak dobře maskovat? Prý reaguje na hlasy i na doteky. Tato skvělá zpráva obletěla celou planetu, ale co s ním bude dál?

Po téměř půl roce konečně odhalili: „Michael Schumacher se probral z kómatu,“ vypustila rodina skvělého závodníka do světa. „Opustil kliniku v Grenoblu a nyní bude pokračovat jeho dlouhé období rehabilitace.“

Právě tento bod nyní bude v nejbližších dnech, týdnech a měsících tím zásadním! Postaví se Schumacher opět na nohy? Bude moci mluvit a normálně reagovat? Odborníci jsou se svými předpověďmi velmi opatrní.

„Domnívám se, že Michael Schumacher nebyl propuštěn domů, ale přeložen na jiné zdravotnické zařízení, kde se bude dál léčit, případně rehabilitovat. Média uvádějí, že již není v kómatu, ale to neznamená, že zcela nabyl vědomí a komunikuje. Vždyť už jen samotný půlroční pobyt na klinice vypovídá o jeho vážném zdravotním stavu. A prognóza do budoucna je zcela jistě také velmi nejistá,“ řekl Blesku Prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc z Kliniky anesteziologie a resuscitace UK 2. LF a FN Motol.

První krůček otec dvou dětí udělal, ale ještě spoustu jich na své cestě zpět do reality musí provést. Rodina, kamarádi fanoušci a všichni, kteří mu drží palce tak musí stále doufat a modlit se za to, aby se jeho stav i nadále zlepšoval…

Naděje na uzdravení Michael Schumachera půl roku po nehodě na lyžích znovu roste
Naděje na uzdravení Michael Schumachera půl roku po nehodě na lyžích znovu roste