Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Fotbalová hvězda zbila přítelkyni! Hrůzu ve výtahu viděla celá Amerika

Autor: jab

Slibně rozjetá kariéra hráče amerického fotbalu Raye Ricee je pryč. Organizace Baltimore Ravens svému elitnímu running backovi, který s týmem vyhrál v roce 2012 Super Bowl, vypověděla smlouvu. Důvodem je video, které v pondělí uniklo na internet a na němž Rice uhodí ve výtahu svou přítelkyni, která skončí v bezvědomí.

Incident, který možná zapříčiní Riceův definitivní konec v NFL, je staršího data. Došlo k němu v únoru v Casinu Revel v Atlantic City, kde se trojnásobný účastník Pro Bowlu nepohodl se svou tehdejší přítelkyní Janay Palmer.

Ta vše nahlásila na policii, Rice byl obviněn z domácího násilí a vedení NFL mu vyměřilo stop na první dvě utkání sezony a pokutu 500 tisíc dolarů. Direktoriát NFL postih určil na základě videozáznamu z kamer v chodbě hotelu, na kterém Rice vytahuje svou bezvládnou snoubenku z jednoho z výtahů v casinu.

Politováníhodný čin málem došel šťastného konce. Janay násilnickému příteli odpustila a koncem března, necelý měsíc po incidentu a pouhý den poté, co byl Rice formálně obviněn z domácího násilí, za které by mu v případě odsouzení hrozilo až 5 let za mřížemi, měli svatbu.

Mračna nad Riceovou kariérou se zatáhla v pondělí, kdy po internetu začalo kolovat video přímo z kabiny výtahu. Je na něm vidět, jak Rice vráží Janay facku, ta se hlavou uhodí a železné madlo a skončí v bezvědomí.

Záběry z videa, na kterém Ray Rice mlátí svojí přítelkyni, pobouřily celou Ameriku
Záběry z videa, na kterém Ray Rice mlátí svojí přítelkyni, pobouřily celou Ameriku

Díky novým důkazům byl Rice okamžitě propuštěn od Ravens a suspendován na neurčito komisařem ligy Rogerem Goodellem. „Toto video nám nebylo až do dnešního dne poskytnuto ke shlédnutí,“ vysvětli Goodell zpřísnění trestu.

„Vím, že nejsem takový člověk, takto mě moje matka nevychovala,“ litoval svého činu Rice. „Zklamal jsem ji, zklamal jsem svou ženu, zklamal jsem svou dceru, zklamal jsem rodiče své manželky. Zklamal jsem celou komunitu Baltimoru. Zklamal jsem své spoluhráče. Díky třiceti vteřinám svého života, o kterých vím, že je nemohu vzít zpět, jsem zklamal mnoho lidí,“ posypal si hlavu popelem sedmadvacetiletý running back, který má ke smutku pádné důvody.

Vyhazovem od Ravens pohřbil luxusní pětiletý kontrakt na 35 milionů dolarů, který podepsal v roce 2012. Komisař Roger Goodell po Riceově případu prohlásil, že v budoucnu bude hráč, který se dopustí domácího násilí, sexuálního obtěžování a podobných prohřešků, suspendován na šest zápasů. Pří druhém porušení bude suspendován minimálně na celou sezonu.

VIDEO | Podívejte se na video z kabiny výtahu


Yıldız Oyuncu Ray Rice, Asansörde Nişanlısını... by haberler