Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Letenský vyhnanec Řepka v triku rudých fans: Nosí triko Sparty!

Autor: nem

Byl ve Spartě jedničkou a bohem. Pak psancem s cejchem údajného zloděje pokladny mančaftu. Nevyzpytatelná duše Tomáše Řepky (40) i tak zůstala rudá.

V »Řepovi« zřejmě stále žije těch 8 let 212 zápasů a 6 gólů v dresu ACS. Možná právě tohle utnulo kaskádu nenávisti mezi ním a klubem.

Přiznal, že na jaře 2012 už v dresu Budějovic schválně a natruc letenským bossům poškodil Spartu, tím že spáchal penaltu pro Liberec. Ten nakonec vyhrál štvanici za titulem o dva body před sparťany. „Nedomyslel jsem to,“ kál se po čase Řepka. Když vydal své memoáry Rebel a Neuhýbám, v nichž nenechal na spoustě lidí z vedení nit suchou, stal se na Letné persou non grata – nežádoucí osobou. Jiná nátura by nad vším zlomila hůl, jenže Řepka teď kráčí širým světem v tričku s nápisem: XII. HRÁČEM SPARTY JSME MY. Kdo se v něm vyzná? Proč?

„Protože Spartě pořád fandím a budu fandit. To je přece jasný,“ pověděl včera Blesku Tomáš Řepka. „A nikdy nepřestanu,“ dodal důrazně. Sleduje tažení svého bývalého týmu Evropskou ligou a má o jeho úspěchu jasno. „Klukům to kope a postoupí do jarního play off společně s Neapolí. O to se vůbec nebojím,“ dal by za Lafatu a spol. ruku do ohně.

A cože vlastně někdejší fotbalový bijec dělá? Mastí za Hvozdnici I. A třídu a… „Taky jsem začal kopat v Amfoře, starám se o rodinu a mám různý společenský akce,“ povídá manžel »modelíny« Vlaďky Erbové. Vychovává s ní její dcerku Viktorku a synka Marcuse, kterého mají spolu. „Kvůli těm víkendovým akcím jsem teď za Hvozdnici čtyřikrát, pětkrát nenastoupil. Domluvili jsme se tak. Jo, jsme až dvanáctý v tabulce, ale my to doženeme,“ popsal svoji současnost Tomáš Řepka.