Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ostuda na Slovensku! Komentátor blábolil a musel střídat. Byl opilý?

Autor: iSport.cz

VIDEO | Slovensko je v šoku a může za to basketbal. Středeční zápas mezi Good Angels Košice a USK Praha, který vysílal veřejnoprávní kanál RTVS 2, nenabídl žádnou senzaci. U obrazovek však fanoušci nevěřili vlastním uším. Komentátor Ján Plesník je šokoval, opakoval a komolil slova, pletl se mu jazyk. Fanoušci se nyní domnívají, že byl podnapilý. Komentátora také už v závěru první půle zastoupila jeho kolegyně Oľga Hamadejová.

Osmapadesátiletý Plesník přitom podle serveru čas.sk patří mezi populární komentátory. O to bylo překvapení televizních diváků větší. Zaskočení fanoušci si vše nenechali pro sebe a zavalili zmíněnou redakci nepříznivými ohlasy, kdy vypisují zajímavá přeřeknutí či hlášky Plesníka. Tomu se evidentně pletl hlas.

VIDEO: Posuďte sami, v jaké formě byl komentátor basketbalu

Z obrazovky tak mohli fanoušci basketbalu slyšet výrazy jako „... reprezententen“ či „Kroky, to je pravidlo, které porušují děvčata, někdy, kdy ne, ne, nedokážou zvládnout svůj pohyb s míčem a především koordinaci s nohami,“ šokoval komentátor vysvětlením, o jaký prohřešek vlastně jde."Samozřejmě bychom se na to mohli podívat i z opakovaného záběru, ale není to až tak důležité," dodal.

Stejně tak se Plesník zamotal i do svého vztahu k trenérce. „Natália Hejková, moje dlouholetá pří... přítelkyně...,“ prohlásil unaveným hlasem.

Následně pak velmi netradičně ohodnotil i jednu z hráček na palubovce slovy: „... protože v 35 letech vypadá jako 25letá basketbalistka.“

Pozornost si Plesník vysloužil i způsobem, jakým děkoval sponzorům košického týmu, díky jejichž podpoře mohl klub působit v evropských pohárech. Zdůraznil, že měl tým jen obrovskou smůlu, protože mu los do skupiny přidělil nesmírně těžkou konkurenci.

Několikrát se též zamotal do sdělení, co případná výhra může znamenat pro pražský USK. Těchto komentářů byli fanoušci v hale ušetřeni, ti televizní však jen zírali a nestačili se divit.