5. února 2015 • 09:50

Jágr se odchodem nezabývá: S Rangers jsme kdysi zázrak dokázali

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zámoří je jasno, Jaromír Jágr před play off svlékne dres New Jersey a posílí některé z ambiciózních mužstev, které se chystá zaútočit na Stanley Cup. Ale sám hokejista tradičně nic nevzdává, u Devils se mu líbí, s nimi by chtěl do vyřazovací části. "Čeká nás teď více zápasů doma, všechno je ještě možné," burcuje český útočník.



Ještě jedenatřicet zápasů zbývá do konce základní části a ztráta na poslední postupovou pozici činí v tuto chvíli pro Devils nehezkých dvanáct bodů. Jenže v New Jersey živí naději, naději která se objevila během vydařených zápasů z minulých týdnů.

Během posledních sedmi utkání totiž tým čtyř českých legionářů posbíral jedenáct ze čtrnácti možných bodů, a to Jágra nakoplo. "Pamatuju si, jak jsme kdysi s Rangers museli vyhrát šestnáct utkání z posledních dvaceti a dokázali jsme to. Play off jsme uhráli," vzpomíná Jágr na sezonu 2006/07, kdy jeho tým z posledních sedmadvaceti duelů prohrál v základní části pouze čtyři.

Nutno říct, že Jágrův tým měl v té době trochu jiné vyhlídky. Vedle české hvězdy ve fantastické formě stříleli góly Brendan Shanahan, Martin Straka, Michael Nylander či Petr Průcha. Jágr byl tehdy ligovou star, jeho 96 bodů znamenalo osmé místo v kanadském bodování celé NHL. Vyhlídky Devils jsou trochu skromnější.

Ani to ale Jágr neřeší, zajímá ho jen výkon jeho vlastní party. "Okolo se zatím nedivám, máme před sebou ještě moc zápasů. Budeme hrát teď víc utkání doma a proti týmům z naší divize, stát se může všechno," řekl pro NJ.com brzy třiačtyřicetiletý hokejista.

Ten se pomalu dostává do herní formy. Po prodělání zákeřných příušnic se téměř měsíc nedostal do zápasu, tak dlouhá pauza mu obvykle nesvědčí. V posledních dvou zápasech už ale bodoval a zdá se, že vše míří do těch správných kolejí.

"Zatím nejsem úplně v pořádku, a to je pro mě důležité. Musím se cítit dobře, abych podával ty nejlepší výkony. Ale cítím v rukou, že už to brzy přijde," řekl.

Soupeři, třeste se.

Tabulka Východní konference:
1. Tampa Bay - 69 bodů
2. Montreal - 67 bodů
3. Detroit - 67 bodů
4. Pittsburgh - 66 bodů
5. NY Islanders - 65 bodů
6. NY Rangers - 64 bodů
7. Washington - 62 bodů
8. Boston - 61 bodů
9. Florida - 54 bodů
10. Philadelphia - 51 bodů
11. Ottawa - 49 bodů
12. New Jersey - 49 bodů
13. Toronto - 48 bodů
14. Columbus - 45 bodů
15. Carolina - 41 bodů
16. Buffalo - 33 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud