Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Frydrycha dohnala minulost. Kdysi držel šálu s nápisem zkur***á Sparta!

Autor: pro

To vypadá na pořádný průšvih. Jestli Michal Frydrych opravdu přestoupí z Baníku do pražské Sparty, má se na co těšit a zřejmě bude mít i co vysvětlovat! Po sociálních sítích totiž začala kolovat fotka, na které mladý zadák drží šálu z nápisem "Zku*vená Sparta!" Dá se čekat, že minimálně tvrdé jádro letenských fanoušků, mu tenhle úlet připomene.

Baník Ostrava a Sparta Praha jsou už desítky let nesmiřitelnými rivaly. Po sportovní stránce jsou bitvy vyhecované, ale fér, mezi fanoušky to ovšem vře a mnohdy při ostrých střetech teče i krev. Hrubé urážky či chorea nenáviděného soka jsou tím nejmenším.

A hráči Baníku, kteří přicházejí z Ostravy na Letnou, to nemívají úplně  snadné. Když se nyní objevila fotografie, kde Michal Frydrych zapózoval se zmíněnou šálou, kde uráží Spartu, může být zase zle.Tedy pokud se přestup zrealizuje.

Michal Frydrych kdysi neměl Spartu příliš v lásceFoto repro facebook.com

Slova o mladické nerozvážnosti před sparťanským kotlem neobstojí, Frydrych může litovat. Jeho přestup do Sparty je podle všeho hotovou věcí. V sobotním utkání proti Slavii na trávník nevyběhl, údajně kvůli zranění třísel.

Až další dny ukážou, jak byl zdravotní problém vážný, nebo zda obránce vypadl ze sestavy kvůli avizovanému odchodu do klubu z hlavního města.

O obránce se zajímala celé léto Slavia, poptával se po něm prý i Jablonec. Nakonec ale asi vyhraje Sparta, která prý za hráče zaplatí něco okolo šesti miliónů korun. Ty ostravský klub nejspíš přijme s otevřenou náručí.

A pak se tenhle příběh dostane do další fáze. Frydrych se bude muset vyrovnat s přechodem do Prahy, kde se na něj budou chystat fanoušci. Své by mu o tom mohl říct někdejší baníkovský talent Miroslav Matušovič.

Ten ještě v dresu Baníku ukázal sparťanskému kotli vztyčený prostředníček a nakonec musel rudý kotel "odprosit", aby ho vzal na milost. Své si pak pro změnu za tento počin vyslechl i od fanoušků "své" Ostravy. Ti ho častovali urážkami.

Hodně zlé to měl na Spartě i Pavel Besta, který sice na Letnou nikdy nepřestoupil (hrál za Žižkov), fanoušci Pražanů mu ale nezapomněli, jak šlapal po sparťanské šále.

Samozřejmě se našly i transfery mezi Baníkem a Spartou, které emoce nevzbuzovaly. Třeba jako v případě Zdeňka Pospěcha či Reného Bolfa. V téhle skupině ale nejspíš Michal Frydrych neskončí... Jak vše dopadne, to se uvidí, až se případně přestup zrealizuje.