Pavel Janega
22. srpna 2015 • 19:27

Sparťan Vácha je po operaci, urychlí to příchod Jiráčka na Letnou?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to velká rána. Sparta na několik týdnů přišla o Lukáše Váchu. Počítat s ním zřejmě nemůže ani reprezentační trenér Pavel Vrba pro kvalifi kační zápasy s Lotyšskem a Kazachstánem. Letenskému klubu bude Vácha chybět s jistotou v nedělním ligovém utkání s Duklou. Do odvety s Thunem musí vymyslet kouč Ščasný, jak složí střed zálohy bez něj i bez potrestaného Marka Matějovského. Tyto komplikace by podle informací Sportu mohly urychlit přestup Petra Jiráčka z Hamburku.



Zranění kolena si Lukáš Vácha přivodil v 29. minutě úvodního utkání play off Evropské ligy s Thunem (3:1). Jakmile zůstal ležet, sparťané věděli, že je zle. Okamžitě musel střídat.

„Tohle zranění nebude na pár dní,“ uvědomil si letenský kouč Zdeněk Ščasný. Je tak vážné, že ještě dnes Vácha podstoupí artroskopickou operaci kolena.
„S jistotou bude chybět v nedělním zápase proti Dukle, doba rekonvalescence zatím nebyla stanovena,“ informovala Sparta.

S vysokou pravděpodobností ovšem nestihne ani odvetný zápas v Thunu, což představuje pro českého zástupce obrovský problém. Ve středu zálohy mu kvůli trestu za červenou kartu proti CSKA stále bude chybět i Marek Matějovský. Během týdne musí Ščasný tedy vymyslet, jak základní jedenáctku poskládá.

„Je to velká nepříjemnost,“ připouští záložník Bořek Dočkal, jeden z mužů, kteří se role defenzivního středopolaře nejspíš zhostí. Kdo dál? Nabízejí se Josef Hušbauer, Lukáš Mareček i Martin Frýdek, který na tomto postu po střídání Váchy odehrál slušný zápas. „Podal výborný výkon a patřil k nejlepším hráčům,“ chválil ho Ščasný.

Vácha v sobotu podstoupil artroskopickou operaci a podle slov svého manažera je nejspíš do konce podzimu ze hry.

Na spadnutí je i příchod Frydrycha

Urychlit by se ovšem mohl také příchod Petra Jiráčka z Hamburku. Sparta prostřednictvím agenta Dalibora Laciny oslovila bundesligový klub s nabídkou, nyní se všechny strany musejí domluvit na finanční kompenzaci. S Váchovou absencí roste na Letné motivace transfer dotáhnout co nejrychleji.

Přestupy se na Letné řeší intenzivně, velkým otazníkem ale je, v jakém stavu by Jiráček dorazil. Zda by jeho sportovní forma i kondice stačily pro ligové zápasy, zda by byl připravený pro odvetu v Thunu. Na Spartě vědí a doufají, že pokud by byl schopný podávat výkony jako před EURO 2012, pak by svou pracovitostí mužstvu nesmírně pomohl.

Na pořadu dne je také přestup obránce Michala Frydrycha z Baníku Ostrava, který je momentálně asi nejblíže. Letenský klub by měl zaplatit podle informací Sportu šest milionů korun. Tato suma se ale může ještě navýšit v závislosti na výkonnostních bonusech.

Frydrychovou předností je, že může nastoupit i na pravém kraji obrany, což se při dalším návratu na čtyřčlennou obranu může hodit. Proti Thunu nastoupil na této pozici Lukáš Mareček a stejně jako v minulých zápasech nepřesvědčil.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud