Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čechmánkovy problémy nekončí: Průšvih s dražbou jeho majetku!

Autor: top

Pochybnosti kolem rozprodeje majetku Romana Čechmánka (44), na které poukázal Blesk, se potvrdily. Brněnský soud před pár dny označil červnovou dražbu za nezákonnou!

Na majetek zkrachovalého hokejového gólmana, který špatnými investicemi nasekal stomilionovou sekeru, byl jak známo vyhlášen konkurz.

Většinu nemovitostí, které vlastnil, koupil v červnové dražbě podnikatel a senátor Ivo Valenta , resp. jeho společnost Synot Real Estate, která byla jediným zájemcem. Za pouhých 26 milionů korun, přestože Blesk zjistil, že původní odhad domů, bytů a pozemků činil 62 milionů korun.

Odvolaný správce

Krajský soud v Brně nyní rozhodl, že dražba proběhla nezákonně a odvolal insolvenčního správce Josefa Cupku, který už nechvalně proslul při prodeji Sazky.

„Nepostupoval s odbornou péčí a nevyvinul žádné úsilí, aby věřitelé byli uspokojeni v co nejvyšší míře. Insolvenční soud hodnotí postup insolvenčního správce jako nesvědomitý a v rozporu s insolvenčním zákonem,“ stojí mimo jiné v usnesení soudu.

Budova staré radnice a pozemky v Holešově už Čechmánkovi také nepatří.
Budova staré radnice a pozemky v Holešově už Čechmánkovi také nepatří.

To poukazuje zejména na to, že šlo o tzv. exekutorskou a nikoliv veřejnou dražbu, tudíž o ní dostatečně nebyla informována veřejnost. Nemovitosti navíc byly draženy jako jeden celek a nikoliv zvlášť, což vzhledem k celkové sumě limituje počet zájemců, stejně jako příliš vysoká dražební jistota 15 mil. korun, a že dražba mohla být připravována pro konkrétního předem známého zájemce.

Nová dražba?

Správcem Čechmánkova majetku byl nově pověřen erudovaný brněnský právník Jaroslav Brož a není vyloučeno, že dražba bude prohlášena za neplatnou a bude se opakovat!