Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hradilek ignoroval setkání se Zemanem: Na zakouřené prostředí nemám sílu

Autor: ps

Jít na hrad by měla být pocta, ale ne každý to tak bere. Třeba Vavřinec Hradilek (28) ignoroval pozvání prezidenta do pražského sídla, kde hlava státu a předseda Olympijského výboru podepsali přihlášku na letní hry do brazilského Ria. Proč kajakář nepřišel?

Ačkoliv si váží pozvání, že se měl se členy olympijského týmu zúčastnit slavnostního podpisu, Hradilek chyběl. „Bohužel na to, abych tam jako minule seděl v zakouřeném prostředí, nemám sílu, a tak si užívám krásného sychravě podzimního dne venku na vodě! Pěknej den, přeju!“ napsal na sociální síť stříbrný muž z olympijského Londýna 2012. Reagoval tak minimálně na prezidentův nešvar a neváhal své nesympatie veřejně ventilovat.

Tohle Hradilek sdílel na Facebooku. Tohle Hradilek sdílel na Facebooku.Foto Facebook

Oficiální setkání Miloše Zemana a předsedy ČOV Jiřího Kejvala mělo důležitý podtext. Přihláška totiž musí být doručena na Mezinárodní olympijský výbor v Lausanne do 5. listopadu, pak se Česká republika může letních her zúčastnit.  

Nejen vedení olympijského výboru, ale také hlava státu očekávají velké výsledky. Zeman přiznal, že by se nespokojil s tím, kdyby se naše země olympiády jen zúčastnila. „To by bylo málo. Důležité je vydat se ze všech sil,“ řekl prezident.

Aktuálně má Česko zatím 52 účastnických míst v devíti sportech. Kvalifikace budou končit měsíc či dva před olympiádou. Z českých kolektivních sportů mají šanci basketbalisté. Celkově se čeká nominace okolo 130 jmen.

Prezident Miloš Zeman s předsedou Olympijského výboru Jiřím Kejvalem podepisují přihlášku na OH do Ria.
Prezident Miloš Zeman s předsedou Olympijského výboru Jiřím Kejvalem podepisují přihlášku na OH do Ria.