Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Djokovič: První rande s Jelenou? V osmnácti a byl to děsný TRAPAS

Autor: pan

Hraje jako stroj, bez chyb, bez výkyvů. V současném tenisu nemá konkurenci. Prostě pan Dokonalý. V soukromém životě je však Novak Djokovič také jen člověkem, kterému se nevyhnou trapasy a přešlapy. V rozhovoru pro srbská média se rozpovídal o tom, jak probíhalo jeho první rande se současnou manželkou Jelenou.

V červenci to bude rok, kdy si Novak Djokovič vzal svoji dlouholetou přítelkyni Jelenu Rističovou. Srbský tenista si však dobře pamatuje na dobu, kdy svou budoucí ženu pozval ještě jako osmnáctiletý mladík na první rande.

A na něm rozhodně všechno hladce nešlo. Naopak. "Vše jsem si dobře naplánoval, Jelenu jsem pozval do sportbaru. Dobře jsem věděl, že miluje steaky, tak jsem se rozhodl jí jeden veliký objednat," vzpomíná desetinásobný grandslamový vítěz. 

"Nějak se mi ale podařilo to splést, místo šťavnatého steaku nám přinesli tatarák, prostě syrové hovězí maso. Vůbec se do nedalo jíst, byl to děsný trapas," pokračuje Djokovič.

Srbský tenista Novak Djokovič s Jelenou Rističovou na dovolené ve francouzském Saint-Tropez.
Srbský tenista Novak Djokovič s Jelenou Rističovou na dovolené ve francouzském Saint-Tropez.

"Nejradši bych se v ten moment neviděl. Chtěl jsem se před Jelenou ukázat jako znalý muž, který ví, co chce a má věci pevně ve svých rukou. Prostě jsem chtěl udělat dojem, ale povedlo se mi dosáhnout přesného opaku," vzpomíná s úsměvem světová jednička.

"Naštěstí Jelena reagovala výborně, oba jsme se tomu zasmáli a já dnes už dobře vím, jaký je rozdíl mezi steakem a tatarákem," směje se srbský tenista.

I přes poněkud rozpačitý začátek vztah tehdy nadějného tenisty a pohledné Jeleny přetrval. "Máme spolu hodně společného, jsme podobné povahy. Smějeme se podobným věcem, máme stejný smysl pro humor, a to je pro náš společný život velmi důležité," říká otec tříměsíčního syna Stefana Djokoviče.

"Můj vztah s Jelenou je jako sen. Jsem šťastný manžel a otec, všechno funguje skvěle. Odráží se to i v mé hře na kurtu," uzavírá Djokovič.

Slova srbského suveréna mohl naposledy potvrdit Rafael Nadal , který ve finále turnaje v Dauhá uhrál proti světové jedničce pouhé tři gamy.