Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Magické spojení? Spolupráce Kvitové s legendární Navrátilovou opět ve hře!

Autor: as

Národ ji do toho tlačí. Koho jiného by měla tenistka Petra Kvitová (25) angažovat za trenérku, když ne legendární Martinu Navrátilovou (59), svůj velký idol?! Splní přání fanoušků?

Po sedmi letech propustila kouče Kotyzu, aby nabrala nový směr k výšinám. „Má kariéra potřebuje silný impuls,“ komentovala Kvitová svůj krok. Jenže zatím neřekla »bé«, neboli kdo ji teď bude trénovat. „Vše vyřeším v únoru po Fed Cupu,“ prozradila.

Vzájemná slabost

Padají mnohá jména, ale jedno fanoušky vzrušuje zdaleka nejvíc. Martina! Dvě Češky pro sebe mají velkou slabost. „Byla vždy můj idol,“ opakuje Petra. „Fandím jí ze všech nejvíc,“ kontruje Martina. Při triumfech Kvitové ve Wimbledonu vždy v čestné lóži brečela dojetím. „Jednou mě tady doženeš,“ špitla své následovnici. „To sotva, vždyť ty jsi tu vyhrála devětkrát,“ smála se čerstvá šampionka.

Petra Kvitová a Martina Navrátilová. Tohle spojení se po rozchodu s koučem Kotyzou znovu otvírá.
Petra Kvitová a Martina Navrátilová. Tohle spojení se po rozchodu s koučem Kotyzou znovu otvírá.

Problém cestování

Už předloni se zdálo, že se ke spojení dvou slavných levaček schyluje. Kvitové haprovala spolupráce s Kotyzou a Navrátilová tuze toužila trénovat. „Chci pomáhat někomu, s kým si budeme vyhovovat i po lidské stránce,“ vysílala čitelné signály k Petře. Ta se ale rozhodla pokračovat v zaběhnutých kolejích, a tak se Martina ujala Polky Radwaňské. Jejich partnerství trvalo krátce, legenda zjistila, že na velké cestování po turnajích nemá čas. To se také jeví jako zásadní problém její možné spolupráce s Kvitovou.

Ale nevěšte hlavy, naděje žije! A když to nevyšlo Berdychovi s Lendlem , musí to přece klapnout holkám!

Proč by si sedly

+ mají k sobě lidsky velmi blízko
+ Martina není na svěřenkyni finančně závislá
+ přísnost šampionky Petra potřebuje

Proč by to neklapalo

- Martině se nechce vláčet po turnajích
- Petra touží trávit co nejvíc času v Česku
- práce s »hotovou« hvězdou není snadná