26. ledna 2016 • 12:34

Tenista se stydí hrát proti ženám. Podezřelý výkon omlouval zraněním

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ústřední postava z tenisového mixu na Australian Open, na který padaly nezvykle vysoké sázky, má pověst nespolehlivého hráče z více turnajů po světě. Deník New York Times si při stopování nedělního podezřelého utkání, v němž na kurtu stála i Andrea Hlaváčková, na pomoc sázkařského experta Stefana Berlincioniho, a podle toho vzbudil David Marrero podezření už na čtyřech předchozích akcích v minulosti.



Hned dvě sázkové kanceláře zastavily příjem sázek na zápas smíšené čtyřhry na Australian Open, v němž favorizovaná dvojice Hlaváčková -Kubot hladce (6:0 a 6:3) zdolala pár Arruabarrenaová-Marrero. Třináct hodin před utkáním sázky uzavřela kancelář Pinacle, a následně ji napodobila kancelář Betfair, když její servery zaznamenaly jen pár hodin před začátkem snahu vsadit na duel s jasným favoritem v podobě česko-polského páru celkem 25 tisíc dolarů.

Na další tři zápasy mixu, hrané v neděli, přišlo dohromady jen dva tisíce dolarů v sázenkách.Hlaváčková s Kubotem byly jasnými favority. Marrero prohrál svých posledních deset mixů a celkově je jeho bilance 7:21 ve smíšené čtyřhře.

Po utkání, o které se zajímala i Jednotka pro bezúhonnost tenisu, Marrero vysvětloval: „Normálně hraji naplno dvouhru i čtyřhru. Ale když proti sobě na opačné straně kurtu vidím dámu, cítím, že ruce by hrát chtěly, ale hlava nabádá k opatrnosti. Není to dobrá kombinace,“ omlouval svůj bídný výkon, prošpikovaný vyhozenými míči a dvojchybami.

Mix je důležitý, ale ne zas tak důležitý

Podle New York Times poukazoval Marrero taky na zranění kolene. Přestože prý hrál na sto procent, jak zdůraznil, dával si také pozor, aby si zranění nezhoršil a nemusel pauzírovat „tři, čtyři nebo pět měsíců“. Doslova ke svému polovičatému výkonu řekl: „Mix je důležitý, ale ne zas TAK důležitý, víte?“

Jeho partnerka ze zápasu Lara Arruabarrenaová potvrdila, že o zranění se před utkáním vědělo. Prý s ním byli seznámeni trenéři obou hráčů, turnajoví lékaři a další dva španělští tenisté, jejichž jména nechtěla uvést. Údajně si prý mohl Marrerových potíží s kolenem všimnout některý z diváků na sobotním tréninku. „Někdo to musel vědět,“ podotkla.

„Jsem profesionál,“ dodal Marrero. „Snažím se vždy hrát svůj nejlepší tenis. Pokud se podíváte na veškeré moje zápasy, nerad skrečuji a odhlašuji se z turnajů.“

Sázkařský expert Berlincioni z Itálie přidává ještě jinou charakteristiku Marrerových turnajů. Podezřelý pohyb na tiketech, naznačující, že mohlo dojít k podvodu, byl podle jeho zjištění zaznamenán na turnajích v Pekingu, Šanghaji, Vídni a Métách.

„Právě jsem mluvil s Jednotkou pro bezúhonnost tenisu, ale obsah rozhovoru je tajný. Oni si mě předvolali,“ řekl k aktuálnímu mixu Kubot. „I se mnou hovořili, ale jak už vysvětlil Lukasz, je to tajné,“ doplnila ho Hlaváčková. Dvojice na Australian Open vypadla ve druhém kole.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud