Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kšeftování s legendou. Na hvězdném Jágrovi chtějí vydělat přes půl milionu!

Autor: pv

Tenhle kousek by měl být v hokejové síni slávy. Na aukčním serveru eBay je vystaven k prodeji dres Jaromíra Jágra, ve kterém vstřelil 19. listopadu 2006 v barvách New York Rangers svůj šestistý gól v NHL. Vyvolávací cena je stanovena na 19 999 dolarů (500 tisíc korun)!

Bude to už skoro deset let, kdy se Jágrovi podařilo překonat hranici šesti set branek a dotáhnout se na nejlepšího evropského střelce prestižní zaoceánské soutěže Jariho Kurriho, který dal 601 gólů.  V zápase s Tampou Bay nahrál útočník na dva přesné zásahy a sám jednou skóroval. Na jubilejní trefu mu tehdy přihrával Karel Rachůnek.

Rangers vyhráli především díky Jágrovi 4:1 a český útočník se stal první hvězdou zápasu. „Než půjdu do důchodu, snad ještě nějaké góly dám,“ žertoval po utkání hráč číslo 68, který minulý týden překonal v barvách Floridy další metu a dal už svůj gól číslo 750 v NHL.

Na aukčním serveru eBay se před pár dny objevil v nabídce právě deset let starý dres Jaromíra Jágra z utkání s Tampou Bay. Vyvolávací cena u hokejové relikvie je omračující. Prodávající chtějí minimálně 19 999 dolarů (skoro 500 tisíc korun)! „To je vaše šance vlastnit kousek hokejové historie,“ napsali současní majitelé dresu. Najde jedinečný kousek za tuto cenu nějakého majitele?

Jágr s pukem, se kterým dal šestistý gól v NHL
Jágr s pukem, se kterým dal šestistý gól v NHL