Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zářez v pralese! Sudí nařídil 2 penalty, 13 minut nastavení a dal 4 červené

Autor: mik

Přišli si zahrát fotbálek pro žízeň, ze hřiště ale odcházeli znechuceni. V utkání až 9. nejvyšší soutěže mezi Pištínem a Borkem totiž domácí »zařízl« rozhodčí Aleš Brejník (40). A zdaleka ne poprvé!

Musel to být o víkendu ve vesničce u Českých Budějovic tristní pohled. Šest znavených borců v tmavých dresech sotva plete nohama před vlastním gólmanem. Čtyři jejich spoluhráči už sedí po nepochopitelných vyloučeních na střídačce.

Jenže hostující Borek, hrající v plném počtu, není schopen stav 3:3 zlomit na svou stranu. A tak dirigent celého představení s píšťalkou v ruce, napasovaný v červeném dresu a černých trenýrkách, vytáhne poslední trumf, jak zničit fotbalový špíl III. okresní třídy. Bez vysvětlení nastaví 13 minut!

Ale i v těch domácí Pištín odolá a sudímu Brejníkovi zřejmě dojdou nápady, co ještě vymyslet. A tak musí zapískat konec…

Své "kouzlení" si rozhodčí Aleš Brejník u disciplinární komise jen těžko obhájí.
Své "kouzlení" si rozhodčí Aleš Brejník u disciplinární komise jen těžko obhájí.

„Věnuji se fotbalu přes dvacet let, ale co se dělo ve druhé půli, to jsem ještě neviděl... Obdivuji hráče domácího týmu, že zápas dohráli a nevrhli se na rozhodčího. Je to ostuda, hnus a podraz!“ podpořil poškozeného soupeře i hostující gólman Michal Korbel ve vyjádření pro server fotbalunas.cz.

Ten přitom ve druhé půli mohl klidně oslepnout, rozhodčí totiž Pištín nepustil na útočnou půli. A když nepomohla ani čtyři vyloučení (38., 52., 59. a 67. minuta), zachránila hosty druhá penalta (první neproměnili).

„To byl vrchol všeho. Vzal jsem si míč v našem vápně, vyvážím ho, on mě sestřelí zezadu a rozhodčí proti nám foukne penaltu. To se smáli i sami hráči Borku. Pískal nás potřetí a vyloučil nám sedm hráčů. Nechápu to,“ prozradil Blesku tahoun domácích Václav Vávra. Už zítra však bude celou šarádu Brejník vysvětlovat disciplinárce. Obhájí si neobhajitelné?