6. října 2016 • 16:25

Sudí k plotně? Vácha a Koubek zaplatí pokutu, Sparta pyká za fanoušky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posílat chybující sudí k plotně či ke sporáku? To profesionál nedělá, shodla se disciplinární komise LFA. Fotbalisty pražské Sparty Lukáše Váchu a Tomáše Koubka tak za výroky na adresu asistentky Lucie Ratajové po utkání v Brně potrestala disciplinárka pokutou 40 tisíc korun, navíc musí vést ještě jeden mládežnický trénink mimo Spartu. Klub z Letné byl také potrestán za výtržnosti fanoušků při derby, po němž část kotle vnikla na hřiště. Sparta bude mít na jeden zápas zavřených několik sektorů a musí zaplatit pokutu 200 tisíc korun. Slavia za fanoušky, kteří používali pyrotechniku a ve svém sektoru napadli pořadatele, zaplatí 100 tisíc.



Asistentka Lucie Ratajová v Brně neodmávala v divokém závěru jasný ofsajd, ze kterého domácí v nastavení srovnali na 3:3, Tomáš Koubek pak v pozápasovém rozhovoru prohlásil, že by místo pískání mužského fotbalu měla radši jít k plotně. "Ke sporáku!" kázal na sociální síti i zraněný Vácha , který v Brně ani nebyl.

Brno - Sparta: Je vyrovnáno – Hyčka dal po rohovém kopu gól z ofsajdu, Královec ho uznal
Video se připravuje ...

"Účastníci profesionálních soutěží se musí chovat profesionálně. Pokud má kdokoliv výhrady k výkonu rozhodčích, může využít nástrojů, které mu dávají vnitřní fotbalové řády," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

"Emotivní výkřiky do éteru, navíc takového charakteru, profesionální nejsou. Disciplinární komise přikročila k trestu fotbalově prospěšné činnosti obdobně, jak tomu učinila v minulosti v případu neudržených emocí Davida Limberského ," popsal trest.

Koubek se později na facebooku omluvil všem ženám, Vácha vydal prohlášení, že to určitě nemyslel šovinisticky. Jejich slova na adresu sudí odsoudila i Sparta. Hráči se proto stali ambasadory středečního zápasu letenského celku v Lize mistryň a navíc jim vedení nařídilo absolvovat několik tréninků s ženskými týmy.

Sparta má zavřený kotel

Sparťanští chuligáni vběhli po porážce v derby se Slavií 0:2 na hrací a hnali se k domácí lavičce, zastavili je až pořadatelé a policejní těžkooděnci je zahnali zpátky do sektoru. Během utkání také odpalovali pyrotechniku a skandovali vulgarismy. Slavii komise potrestala mimo jiné i kvůli napadení člena pořadatelské služby.

Sparta - Slavia: Sparťanští fanoušci vtrhli po zápase na hřiště, vyhnali je těžkooděnci
Video se připravuje ...

"Charakter a výše trestu pro oba kluby odpovídá nastavenému trendu, kdy za závažná provinění způsobená fanoušky domácího klubu nesou důsledky nejen klub, ale i jeho fanoušci," uvedl předseda disciplinárky, která vedle pokuty Spartě nepodmíněně uzavřela na jedno soutěžní sektory, kde se schází domácí kotel.

Sparta - Slavia: Fanoušci Slavie v kotli zmlátili pořadatele
Video se připravuje ...

Komise dnes rovněž udělila Jablonci pokutu 50 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu v duelu s Mladou Boleslaví. Kvůli kartám zastavila na jedno utkání činnost Martinu Doležalovi z Jablonce (vyloučení) a Lukáši Magerovi z Boleslavi (čtyři žluté). Ve druhé nejvyšší soutěži dostali stejný trest za čtyři žluté karty Aleš Hanzlík z Táborska, Tomáš Smola z Opavy, Jan Jeřábek z Pardubic a Tomáš Chorý z Olomouce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud