Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slepička se chystá na debut v MMA: Přijdou mi fandit kluci z fotbalu

Autor: Tereza Janovská

Sportovní kariéru začal na fotbalovém hřišti. Dokázal se dokonce probojovat i do Liberce či pražské Sparty, kde hrával po boku velkých fotbalových jmen. Teď se však vrhne do zcela jiného zápasu. Miroslav Slepička má před sebou další výzvu, v sobotu vstoupí do oktagonu jako zápasník MMA ke svému prvnímu zápasu. "Zatím moc nervózní nejsem. Asi to teprve přijde," říká pár dnů před debutem, který bude živě přenášet O2 TV.

Ani pořádně neoznámil konec fotbalové kariéry a už se hlásá jeho velký návrat. Nikoliv však na fotbalové hřiště, ale do klece, ve které se odehrávají zápasy v MMA. Miroslav Slepička si ve své kariéře profesionálního fotbalisty připsal spoustu úspěchů. Hrál v Liberci, Spartě, Příbrami. V zahraničí vyzkoušel štaci v Dinamu Záhřeb, v indické Superlize se stal jednou z největších hvězd. Připsal si dokonce i 17 startů za seniorskou reprezentaci.

Nyní se pokusí být úspěšný v dalším sportu - ve smíšených bojových uměních. "Moc se těším, jsem na to opravdu zvědavej," řekl ke svému blížícímu se zápasu, který má naplánován v rámci galavečera GCF 36 FIGHT NIGHT. Ten proběhne v sobotu v Dobříši, Slepička nastoupí ve velterové váze v zápasu na 3x3 minuty.

A cítí se na svůj debut dostatečně připravený? "Těžko říct. Udělal jsem pro to maximum, tak uvidíme. To pořádně zjistím až se tam postavím," řekl. Na svého soupeře Tomáše Vránu se prý nijak speciálně nepřipravoval. "Připravoval jsem spíš nějaké techniky, pořádně piloval fyzičku a trénoval. Nějakou strategii v hlavě mám, o soupeři ale nic nevím. Nijak zvlášť jsem ho zatím nezkoumal a abych řekl pravdu, tak toho o něm moc nevím," přiznal Slepička.

Téměř celý život se sportu věnoval, díky vrcholné kariéře fotbalisty by tak měl být dostatečně připravený. Bude mít z let tréninků fotbalu nějakou výhodu? "Nedokážu odhadnout. Určitě na to ale nespoléhám, snažím se mít čistou hlavu," vysvětlil.

Už v minulém rozhovoru přiznal, že mu účast na sobotním zápase přislíbil Tomáš Řepka , se kterým hrával ve Spartě. Kteří další bývalí kolegové ho přijdou podpořit? "Třeba Tomáš Zápotočný, Aleš Hruška, Honza Rezek , Jakub Řezníček, Aleš Kočí. Přijde spousta kamarádů i bývalých fotbalistů. Přijdou se podívat a fandit, tak uvidíme. Snad to dobře dopadne." A jaké má od nich na svůj nový sport ohlasy? "Jenom kladný, pozitivní. Drží mi palce a fandí mi. A chtějí taky sami vidět do čeho to vůbec jdu," dodal na závěr.

Galavečer GCF 36: FIGHT NIGHT můžete sledovat živě v sobotu od 18:00 na O2 TV