Jakub Konečný
14. listopadu 2016 • 14:55

Slepička si triumf v kleci zasloužil. Ukázal srdce bojovníka - a hlavně sportovce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, viděl, zvítězil. Miroslav Slepička potřeboval při svém debutu v MMA pouhých 84 sekund, aby zvítězil technickým K. O. Stejně jako mnohokrát předtím na trávníku prokázal bývalý reprezentační fotbalista i v kleci srdce hráče a bojovníka. A taky sportovce, neboť v sobotu zúročil dřinu, kterou si mohl v pětatřiceti letech už úplně klidně odpustit.



Trenér Jaroslav Hřebík v roce 2005 přivedl Miroslava Slepičku do Sparty, protože věřil, že jednou může být lepší než Milan Baroš. Spoléhal na to, že příbramský odchovanec měl kromě nezbytného charakteru lepší techniku i větší vůli pracovat pro tým – zejména v obranné fázi.

Slepička však vysoká očekávání nenaplnil. Dostal se sice do reprezentace i na zahraniční angažmá, jenže Barošova renomé a úspěchu – zejména vinou častých zranění – ani náhodou nedosáhl. Svou profesionální kariéru pak uzavřel nepovedenou štací v druholigovém Táborsku, která byla vzhledem k jeho potenciálu až nedůstojná.

Celý záznam zápasu Miroslava Slepičky: Jak bývalý fotbalista dal K.O. za 84 sekund
Video se připravuje ...

Mohl zatrpknout, sednout si do knajpy a vykládat štamgastům, kam všude se s fotbalem dostal – a kde mohl být, kdyby mu osud víc přál. Slepička si však místo toho našel novou a pořádně náročnou výzvu, rozhodl si zkusit úděl zápasníka v kleci. Půl roku dvakrát denně trénoval, vzdal se víkendů i oblíbených jídel. Vše podřídil úspěchu v zápase, v němž bylo jedinou odměnou případné uznání kamarádů a diváků.

Ukázal srdce hráče, bojovníka – a především sportovce. Kdepak, i když mu to ve Spartě třeba úplně nevyšlo, Hřebík se v něm tehdy před jedenácti lety nespletl. 

Bojovník Miroslav Slepička
Bojovník Miroslav Slepička

Slepičkovo vítězství v kleci za 84 sekund. Tleskal i Řepka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud