Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chce být jako Ronaldo! Fotbalista (18) kopíruje hvězdu, jen "syna" si půjčuje

Autor: ija

Dánský teenager Shanta Kordbatchje (18) zbožňuje Cristiana Ronalda tolik, že se mu snaží co nejvíc podobat a v příspěvcích na sociálních sítích ho věrně kopíruje. Ronaldo postuje fotku u jídla? Shanta také! Ronaldo v posilovně? Shanta také. Ronaldo se synem? Ouha, mladík syna nemá… Ale nevadí, vypůjčí si mladšího bratra. Na plastiku, aby se hvězdě Realu podobal ještě víc, se prý ale mladý Dán nechystá. Naštěstí.

Shanta Kordbatchje (18) žije s rodiči a bratrem v dánském Odense, studuje španělštinu a matematiku a hraje „pralesní ligu“ za místní fotbalový klub. V tom je jako každý druhý kluk jeho věku.

Na Instagramu ho ale sleduje 14 000 fanoušků a na Twitteru má víc než 22 000 followerů. Nedávno dokonce získal zastoupení u renomované sportovní agentury Pursue Sports. A to všechno jen kvůli příjmení, které „adoptoval“. Seznamte se: To je Shanta Ronaldo.

Dánský teenager Shanta Kordbatchje (18) kopíruje Cristiana Ronalda
Dánský teenager Shanta Kordbatchje (18) kopíruje Cristiana Ronalda

Tenhle mladý Dán íránského původu je dokonale posedlý hvězdným forvardem Realu Madrid. „Rodiče mi vždycky říkali, že jestli mám nějaké cíle a ambice, je vždycky dobré mít idol, sledovat ho a inspirovat se,“ prozradil Shanta , který dal za Odense tři góly tuto sezonu.

Není rozhodně jediný, kdo napodobuje slavného portugalského útočníka. Takových je spousta a člověk se jim ani nediví. Být jako Ronaldo znamená sbírat trofeje, dobře vypadat, mít spoustu peněz, žít v luxusu.  Shanta to ale dovedl k dokonalosti.  Využil toho, že se svému hrdinovi přirozeně podobá, a na tu notu na sociálních sítích hraje.

Postuje stejné fotky jako Ronaldo, napodobuje jeho mimiku a dokonce i popisky píše v podobném duchu jako kapitán portugalských mistrů Evropy. Ronaldo na fotkách jí, trénuje, odpočívá se synem… A Shanta dělá totéž, jen místo syna „využívá“ mladšího bratra. Na plastiku, aby se podoba ještě víc, se prý nechystá. Zatím.

„Vždycky jsem říkal, že když se chci dostat na špičkovou úroveň, musím se učit od nejlepších,“ řekl anglickým médiím. „Lidé si mohou myslet, že chci být jako Ronaldo vždycky a za všech okolností, ale tak to není. Možná dělám hodně věcí jako on, ale pořád jsem to já. Nechci ho kopírovat úplně, protože druhý Ronaldo prostě není,“ tvrdí Shanta.

Lidé si prý začali všímat jeho podoby se slavným fotbalistou někdy před třemi lety. Tehdy mu to přišlo směšné. „Šel jsem po ulici a slyším, jak lidi říkají: Jééé, to je Cristiano… a pamatuju si na den, kdy jsem byl v Madridu, měl jsem sluneční brýle a nějaký zahradník myslel, že jsem Ronaldo. Klid, já nejsem on, povídám mu.“

V Realu byl před dvěma lety na testech, se svým idolem se už párkrát setkal. „Řekl mi, že musím tvrdě makat a věřit tomu, co dělám. To se musím naučit. Bez toho se nikam nepohnu,“ říká Shanta, který věří, že jednoho dne i jeho fotbalová kariéra začne strmě stoupat. Díky Ronaldovi.