Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co už vyvedla Koukalová? Nakřápla auto, odhalila číslo, couvala do cíle

Autor: ija
  • Gabriela Koukalová je nejen vynikající biatlonistka, ale také parádní showmanka

    Tahle dáma nikdy nenudí! Biatlonistka Gabriela Koukalová (27) oslavila nejnovější triumf ve Světovém poháru zase netradičně, v závěru závodu v Oberhofu spojila hůlky k sobě a do cíle jakoby dopádlovala. „Asi jsem se připravovala na kariéru gondoliérky,“ smála se po závodě s hromadným startem. A pak spolu s třetí v cíli, kolegyní z českého nároďáku Evou Puskarčíkovou, roztancovaly celý český tým. Nebyly to zdaleka první případy, kdy Koukalová překvapila. Její výstřelky v podobě zapomenutého čísla, sprintu na start nebo couvání do cíle už nějaký ten rok fanoušky neskutečně baví.     

  • Před poslední ranou udělala dřep

    Gabriela Koukalová si musela při střelecké položce ve stoje na chvíli kleknoutFoto Petr Slavík/Český biatlon

    A ještě jedno překvapení dopřála Gabriela Koukalová fanouškům v Oberhofu. Ve stíhačce věděla, že musí trefit a na střelnici stála předlouho. Dávala si načas, soustředila se. Diváci ani nedýchali. Vteřina, dvě… A dřep! Co to Gábina dělá, divili se fanoušci. Jenže rána pak šla do terče a česká hvězda běžela do cíle vstříc druhému místu a vedení v seriálu. „V té zimě nohy na střelnici tuhnou, je dobré je trochu protáhnout,“ vysvětlila Koukalová.

  • Do cíle docouvala

    Gabriela Soukalová projela cílem závodu s hromadným startem v Canmore jako třetí. A pozadu.Foto Petr Slavík/Český biatlon

    Kdyby jen pádlování! V minulé sezoně si Koukalová v kanadském Canmore dopřála luxuxu couvání do cíle. V závodě s hromadným startem si běžela pro bronzovou příčku, věděla, že druhou už nedožene a na ni se taky nikdo netlačí, a tak se před cílovou čarou otočila a elegantně ji protla pozpátku. A pak že ženy neumějí couvat!

  • „Zapomněla“ hůlku na střelnici

    Koukalová zpěvem podpoří boj Nového Města o MS v biatlonuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Minulá sezona, rakouský Hochfilzen, stíhací závod na 10 kilometrů. A zase třetí místo. Mohlo to být i lepší, ale Koukalová „zapomněla“ hůlku na střelnici. Odstřílela sice bezchybně, ale při odjezdu jí spadla hůlka, pro kterou se pak musela vracet. „Zapíchla jsem ji do koberce, a zůstala tam,“ vysvětlovala pak, že se jí nepovedlo zacvaknout hůlku k rukavici.  

  • Nechala flintu v hotelu

    Radost Gabriely Koukalové z vítězství v OberhofuFoto EPA

    Ta příhoda je stará už dva roky, ale obrázek mile střelené a roztržité hvězdy dokonale podpoří. V německém Ruhpoldingu si Gábina ráno nanečisto zkoušela střelbu a svou pušku pak odstavila do kouta. Před odjezdem pak přikvačila k týmovému vozu na poslední chvíli, jak je jejím zvykem, a po pár kilometrech jí došlo, že zatímco kolegyně svírají své zbraně v rukou, ona nemá nic. Všichni se kvůli ní museli vracet, ale rádi jí odpustili. Ve vytrvalostním závodě nenašla soupeřku.

  • Vystartovala moc brzy a bála se penalizace

    Gabriela Soukalová se ohlíží na start, odkud vyrazila o chvíli dřív, než mělaFoto Repro ČT sport

    Krátce před startem loňské stíhačky v kanadském Presque zjistila, že nemá rezervní náboje. Zazmatkovala a do startu vpadla předčasně. „Naklonila jsem se nad lyže, až se samy rozjely. Hned mi projelo hlavou: Do prkýnka, já snad vystartovala o vteřinu dřív. Přibrzdila, rozhlížela se, volala na trenéry, ale ti se jen smáli. Až po závodě se najisto dozvěděla, že všechny starty byly regulérní a že jí to prošlo. Jury prý přivřela oči, protože Koukalová za sebou nechal hůlku. Jo, a závod vyhrála. I bez těch rezervních nábojů.  

  • Z hecu zveřejnila své telefonní číslo

    Veronika Vítková (vlevo) a Gabriela Soukalová běží k finišmanovi zlaté české štafety Ondřeji Moravcovi. Soukalová si už před tím vyřídila telefon domů...Foto AP Photo, Repro ČT sport

    Gabriela není „číslo“ jen při závodech, ale i v běžném životě. „Když Petr nevyhraje na Evropských hrách medaili, zveřejním své číslo,“ ohlásila na Facebooku v půlce léta 2015. Český badmintonista Koukal, tehdejší přítel a dnes už manžel Gabriely, však v Baku neuspěl, a tak se číslo jejího mobilu na sociální sítí opravdu objevilo. A Koukalová (tehdy ještě Soukalová) si se všemi fanoušky, kteří to zkusili a zavolali, opravdu popovídala. „Chtěla jsem Petra hecnout, byla to legrace. Nového přítele ale samozřejmě nehledám,“ vysvětlila.

  • Nabourala manželovi auto

    Gábina Koukalová nabourala svému manželovi autoFoto Facebook.com, profimedia.cz

    Byli manželi sotva pár týdnů, a Gábině se podařilo nabourat auto Petra Koukala. Stříbrný volkswagen s logem jeho projektu proti rakovině stál pak v garáži s promáčklými a odřenými předními i zadními dveřmi a sličná biatlonistka se fanoušků na Facebooku ještě ptala: Jak mu to mám jako říct, aby mě nezabil? Nutno přiznat, že její příznivci jí pár zaručených rad naservírovali.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###