Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pešta po prohře v UFC: Je po všem, pos*al jsem to a nechal se uškrtit

Autor: tej

Smolný den českého bojovníka Viktora Pešty. V rámci galavečera UFC Fight Night nestačil na Alexeje Olejnika, ruského přeborníka v boji na zemi, a zápas v prvním kole zápasu odklepal. "Tak a je po všem. Pos*al jsem to," vzkázal po zápase fanouškům na facebookové stránce.

Český bijec se na svém pátém zápase v nejprestižnější MMA organizaci světa zapsal do historie UFC, ovšem ne tak, jak by si přál. Stal se totiž vůbec prvním bojovníkem, který v UFC prohrál na techniku Ezekiel Choke, tedy typem škrcení předloktím.

Alexej Olejnik je v této technice přeborník, vyhrál s ní už jedenáctý zápas a Pešta to dle svých slov trochu podcenil. "Věděl jsem, že má tohle škrcení rád, ale vždycky jsem myslel, že se na něj dá utáhnout jen totální jelito," smutnil na sociální síti.

Olejnik je v boji na zemi naprostým vládcem, ze svých 51 výher dokázal zápas ukončit submisí hned jednačtyřicetkrát. Chvatem, který Peštovi zřejmě zavřel vyhlídky na kariéru v UFC, uzavřel Olejnik už svůj jedenáctý zápas v kariéře. Ne nadarmo má přezdívku "Hroznýš královský".

VIDEO: Podívejte se na závěr zápasu Pešty s Olejnikem:

Viktor Pešta se na zápas připravoval poctivě, přesto ho trochu srazila výměna soupeřů na poslední chvíli. Jeho původní soupeř Damian Grabowski z Polska se totiž zranil a UFC našla náhradu v podobě Olejnika až v průběhu prosince. "Cítil jsem se dobře, příprava byla bez problému, takže můžu vinit jen sebe," vysvětlil Pešta na facebooku.

Co teď českého bijce čeká? Přestože má v UFC smlouvu na šest zápasů, je dost pravděpodobné, že se už dalšího nedočká. Z pěti soupeřů totiž porazil jen jednoho, nyní prohrál už potřetí v řadě. Když vstupoval do UFC, stal se nyní šestadvacetiletý bojovník nejmladším bijcem v těžké váze.

Před vstupem do zámořské soutěže byl neporaženým, pokud na to znovu naváže, může se stále vyšplhat ve světě MMA vysoko.

Viktor Pešta prohrál svůj zápas v UFC
Viktor Pešta prohrál svůj zápas v UFC