Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strašné! Nemáme slov, příteli. Sagana a spol. zasáhla smrt kolegy (†37)

Autor: ija

Cyklistický svět je jen pomalu vzpamatovává z šoku. V sobotu ráno zahynul při srážce s dodávkou vítěz Giro d´Italia Michele Scarponi (†37) a jeho kolegové nemůžou tragédii uvěřit. Sociální sítě zaplavily kondolence a vzpomínky na italského závodníka. „Strašné! Strašné," napsal český jezdec Roman Kreuziger a přidaly se i hvězdy jako Peter Sagan a Mark Cavendish.

Michele Scarponi měl být lídrem týmu Astana pro letošní Giro d´Italia, když Fabia Arua vyřadilo zranění kolena. „Nekonečná tragédie, nemám slov. Odpočívej v pokoji, příteli,“ píše Aru. „Ne, tohle se nemělo stát. Dochází mi slova, příteli,“ přidal se Vincenzo Nibali.

Cyklistické hvězdy reagují na tragickou smrt Michele Scarponiho.
Cyklistické hvězdy reagují na tragickou smrt Michele Scarponiho.

„Jak smutný den! Michele Scarponi nám bude moc chybět. Nejen jako cyklista, ale hlavně jako skvělý člověk. RIP,“ poznamenal Slovák Peter Sagan. Na Scarponiho výbornou povahu vzpomínají i další cyklisté.  „Jsem absolutně zdrcený z té tragické zprávy o Michele Scarponim.  Jeden z nejpříjemnějších lidí, co můžete potkat! RIP, příteli,“ napsal Mark Cavendish.

Scarponiho stáj Astana vydala tiskové prohlášení, k němuž jen připsala: „To je taková tragédie, že se vůbec nedá popsat.“

„Strašné. Strašné. Micheli, odpočívej v pokoji, nezapomeneme na tebe,“ vyjádřil pocity všech Roman Kreuziger.