Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vše, co potřebujete vědět o Messiho svatbě: kdo přijede, jaké bude VIP menu

Autor: Ivana Jakoubková

Před pár dny oslavil třicetiny, dnes večer z něj bude ženáč. Majitel pěti Zlatých míčů Lionel Messi chystá svatbu se svou láskou z dětství Antonellou Roccuzzovou. Vezmou se v rodném Rosariu, kde se poznali, když bylo oběma pět let. Na slavnou veselku se do Argentiny sjede téměř celý tým Barcelony.

Když hrál Lionel Messi doma v Argentině za svůj první klub Newell´s Old Boys, měl tam spoluhráče Lucase Scagliu. A kamarádil s ním i mimo hřiště, Lucas měl totiž sestřenici, která se budoucí fotbalové hvězdě moc líbila. Dnes je Antonella Roccuzzová matkou obou Messiho synů, čtyřletého Thiaga i Matea, kterému budou v září dva roky. Velká událost, svatba, je jen logickým pokračováním.

Obřad se uskuteční v metropoli provincie Santa Fe v sedm hodin večer (o půlnoci našeho času). Messi si kvůli svatbě pronajal impozantní místo, luxusní komplex v centru Rosaria. S pětihvězdičkovým hotelem Pullman, kde ceny začínají na třech tisícovkách za noc, wellness centrem, travnatým tenisovým kurtem, vnitřním i venkovním bazénem, bowlingem, spoustou barů a restaurací a také vlastním kasinem.

Na svatbu jednoho z největších fotbalistů historie se sjíždějí hvězdní spoluhráči. Nebudou chybět Neymar , Ivan Rakitič, Sergio Busquets. A samozřejmě Luis Suárez , jehož manželka Sofia je velkou kamarádkou budoucí paní Messiové a dokonce spolu nedávno v Barceloně otevřely obchod s obuví.

Messi pozval celé áčko Barcelony, ale také celý realizační tým: kustody, lékaře, fyzioterapeuty, maséry. Koho ale nepozval, to je donedávna kouč Barcy Luis Enrique a jeho asistenti, a dokonce ani nikdo z vedení katalánského velkoklubu.

Žádné dary, ať hosté radši přispějí na charitu

Pozvání z neznámého důvodu odmítl Andres Iniesta a španělská média dlouho tvrdila, že nepřijede ani Gerard Piqué, protože vztahy mezi jeho partnerkou Shakirou a Antonellou Roccuzzovou jsou prý na bodu mrazu. Shakira to ale popřela.

„Nevím, odkud se to vzalo. Vůbec to nechápu, protože dost často býváme viděny spolu, řekla kolumbijská popstar při představení svého alba. „Pokud budu mít v kalendáři volno, určitě na svatbu pojedeme,“ ujistila.

Messi, který v Barceloně vydělává v přepočtu kolem 10 milionů korun týdně, požádal hosty, aby nevozili svatební dary, ale raději přispěli na jeho osobní charitu, nadaci Lea Messiho, která pomáhá malým dětem v Rosariu i na celém světě.

A jaké bude svatební menu pro 250 VIP hostů? Rozmanité, ale hodně podle argentinských tradic. Chybět nebudou empanadas, tedy plněné pšeničné kapsy, dušené maso a hlavně stejky. O zábavu se postarají dvě uruguayské kapely a také argentinská zpěvačka Karina Jesica Tejeda, která je partnerkou útočníka Sergia Agüera.

Klid svatebčanů má zajistit 200 členů ochranky, která má z areálu udělat bezmála pevnost. V chudém městě řádí gangy, takže dovnitř nebude smět nikdo cizí. Messiho obdivovatelé však budou moci sledovat obřad na velkoplošné obrazovce. Na prominentní svatbu se akreditovalo víc než 100 novinářů, nikdo z nich se ale nemá dostat do blízkosti novomanželů ani svatebních hostů.

Luis Suárez s manželkou Sofií nemohou na Messiho svatbě chybět
Luis Suárez s manželkou Sofií nemohou na Messiho svatbě chybět