Jakub Dvořák
30. června 2017 • 04:57

Nejvytíženější fotbalista světa. Sánchez může být 7 let bez letní pauzy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokud může chodit, hraje. Zranění pro něho neznamená pauzu, ale pouze fakt, že do zápasu půjde v roli střídajícího hráče. Opora Arsenalu Alexis Sánchez je jedním z nejvytíženějších fotbalistů na světě. Statistici mu spočítali, že od roku 2013 až do 2020 může být bez letní pauzy. A to z důvodů hned několika reprezentačních akcí s Chile.



Za Arsenal v minulé sezoně odehrál všechny zápasy v Premier League. Nevynechal žádný duel v Lize mistrů a v FA Cupu stihl tři ze šesti utkání.

Vydechnout však mrštný křídelník nemohl. S Chile, jakožto zástupcem Latinské Ameriky, odjel reprezentovat na konfederační pohár do Ruska a parta kolem Alexise Sáncheze to dotáhla až do finále, kde vyzve Německo.

V následujících letech si však 28letý fotbalista zřejmě také neodpočine. V příštím roce je v plánu světový šampionát, na který se Chile teprve musí kvalifikovat. V dalším ročníku se koná Copa América a rok na to jsou v plánu olympijské hry v Tokiu, kde by se mohl rovněž představit.

Sánchezův program během letní pauzy
2014 MS
2015 Copa América
2016 Copa América
2017 pohár FIFA
2018 MS ???
2019 Copa América ???
2020 OH ???

Sečteno = sedm let bez řádného odpočinku během letní pauzy. Manko navíc Sánchez nemůže dohnat ani přes zimu, jelikož v anglické Premier League se hraje bez přerušení.

Herní vytížení je však na jeho výkonech v Arsenalu znát. Čísla říkají, že na začátku sezony, kdy se chilský fotbalista necítí ve své kůži, je klub v útlumu. Zatímco v jejím závěru jde výkonnost nahoru.

V prvních třech Sánchezových sezonách v londýnském klubu měl Arsenal procentuální úspěšnost vítězství ve čtyřech úvodních zápasech 41,7 procent (z 12 zápasů pouze pět výher). Ve zbylých zápasech se však úspěšnost zvedla na 59 procent.

A liší se i Sánchezova čísla. V úvodních dvanácti duelech vstřelil tři branky, zatímco ve zbylých 91 utkání jich má na kontě 50.

Alexis Sánchez rozhodl o postupu Chile do finále FIFA
Alexis Sánchez rozhodl o postupu Chile do finále FIFA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud