Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trapas tenistky Plíškové. Jaké je podle ní hlavní město Kanady?

Autor: nap

Už dávno se zařadila mezi světovou elitu. Tím, že se po letošním Wimbledonu stala světovou jedničkou, však tlak na svoji osobu ještě znásobila. A tak Karolína Plíšková neunikne téměř žádné akci, která se ženského tenisu týká. Jednou z nich byla i anketa, kde přední světové tenistky ukázaly své znalosti ohledně Kanady, kde v současné době probíhá turnaj v Torontu. A jak si česká šampionka vedla?

Otázky to nebyly z nejtěžších a úkol Wozniacké, Plíškové a spol. byl jednoduchý - odpovědět na zadaný dotaz pravda, nebo lež.

 První dotaz: Je národním symbolem Kanady javorový sirup?

Tady světová jednička nezaváhala, i když její reakce dvakrát jistě nepůsobila. "Není", odpověděla s rozpaky pětadvacetiletá tenistka.

Michal Hrdlička s Karolínou Plíškovou při natáčení pořadu Česká ulička pro DIGI TV
Michal Hrdlička s Karolínou Plíškovou při natáčení pořadu Česká ulička pro DIGI TV


Ovšem u dalšího dotazu už česká hvězda hodně pohořela. "Je hlavním městem Kanady Toronto?"

"Pravda", vyhrkla Plíšková, aniž by si uvědomila, že město, kde hraje první turnaj v roli světové jedničky, opravdu hlavní metropolí hokeji zaslíbené země není.

Její kolegyně se podobnou otázkou nachytat nenechaly a s přehledem jmenovaly Ottawu.

Pověst si loňská finalistka US Open trošku vylepšila u třetí otázky.
"Je Kanada druhou největší zemí světa?"

"Ano", reagovala opět dosti nejistě Plíšková, ale tentokrát při ní stálo štěstí. Na této otázce vyhořela například největší konkurentka Plíškové v boji o světovou jedničku Simone Halepová.

Na kanadských kurtech to jde Karolíně Plíškové zatím lépe, poprvé v roli světové jedničky se probila již do čtvrtfinále.

ZDE SE PODÍVEJTE NA CELOU ANKETU >>>