9. srpna 2017 • 13:32

Plíšková bude poprvé hájit světový trůn. Nic se nemění, vzkazuje

Autor: Tomáš Macák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková ve středu vstoupí do turnaje v Torontu, a ačkoliv už na betonu odehrála nespočet soubojů, tentokrát půjde do zápasu s „něčím“ novým. Poprvé se totiž představí jako světová tenisová jednička, kterou se stala po Wimbledonu. Následně odpočívala a trénovala, aby byla naplno připravená odrážet útoky svých sokyň lačnících po vrcholu žebříčku. Nervozitu ale od na pohled chladné ženy s vždy plně soustředěným výrazem nečekejte. „Necítím, že by se něco změnilo,“ říká rodačka z Loun. 



Rogers cup je pro českou tenistku první části betonové mozaiky, kterou se bude snažit poskládat tak, aby co nejdéle zůstala historicky třiadvacátou světovou jedničkou. „Měla jsem teď pauzu, kdy jsem trénovala a odpočívala, a jsem tedy velmi natěšená. Zápasy už mi velmi chybí a věřím, že mám šanci hrát dobrý tenis,“ uvedla Plíšková.

Vysokou hráčku čeká na úvod Anastasija Pavlyučenkovová. Ještě ve chvíli, kdy nevěděla, zda se nepostaví proti v prvním kole poražené Alize Cornetové, nebyla ohledně své soupeřky moc vybíravá, a spíše připomenula, v čem mohou být obě tenistky oproti ní zvýhodněné. „Budou mít drobnou výhodou v tom, že už za sebou budou mít jeden zápas, ale já musím být připravená,“ řekla historicky první česká světová jednička.

Pětadvacetiletá Plíšková se na tenisový trůn dostala celkem zajímavě. Ve chvíli, kdy se tak stalo, trávila volný čas s přítelem Michalem Hrdličkou poté, co vypadla ve druhém kole Wimbledonu. Rumunská tenistka Simona Halepová sice prohrála v All England clubu až čtvrtfinále s domácí Kontaovou, ale ani tak nezískala dostatečný počet bodů k tomu, aby na tenisovém trůnu seděla ona. Teď tak česká tenistka vede světový žebříček o 921 bodů.

Tvrdý povrch je tím nejoblíbenějším Plíškové. „Vždy se na něm cítím nejlépe, hlavně kvůli servisu, který je na betonu pro soupeřky to nejhorší,“ potvrzuje vítězka devíti WTA titulů. Loni nejprve ovládla prestižní turnaj Cincinnati, řadící se mezi „Premier 5“, čili akce, které jsou dotované aspoň dvěma milióny dolarů, a pak prolomila grandslamové prokletí, když dokráčela až do finále US open, kde se musela sklonit před Němkou Angelique Kerberovou.

Turnaj v Torontu pro Plíškovou loni skončil ve třetím kole. Tam narazila na Halepovou, která později celou akci v Kanadě vyhrála. 

Jack Sock si na turnaji v Montrealu ve dvou setech poradil s Pierrem-Huguesem Herbertem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud