Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mistr světa formule 1 v akci na benzince u Plzně: Tak si Häkkinen pucuje káru!

Autor: Hana Höschlová

Kdopak nám to tady v teplákách pobíhá kolem rodinného vozu a důkladně ho čistí? Aha, finský šampion formule 1 Mika Häkkinen (48)! A jak vidno, je v této činnosti celkem zběhlý.

Během své kariéry byl zvyklý jen točit volantem, vše ostatní za něj odřel početný tým mechaniků. Jenže na jeho dva tituly mistra světa formule 1 (1998 a 1999) už sedl prach, teď se musí starat sám. A Blesk přináší důkaz, že s tím Mika nemá sebemenší problém!

Na benzinové pumpě u Plzně nejspíš ani netušili, jakého tu mají prominentního hosta. Za tím chlapíkem v teplácích, triku by totiž sotva kdo hledal motoristickou celebritu.

A Häkkinen si také na nic nehrál. Přijel v obyčejném citroënu, natankoval, vjel s ním do myčky a pak jej u vysavače důkladně vyčistil. Na své auto si prostě legendární závodník nedá sáhnout!

Vytáhnout tepláky a jde se na to.
Vytáhnout tepláky a jde se na to.

S manželkou Markétou a třemi dětmi jsou zrovna v Česku. „Mika k nám jezdí poměrně často,“ prozradili sousedé z malé vísky u pivního města. „Ale spíš s rodinou vyhledávají soukromí. O víkendu vzali děti do cirkusu,“ upřesnili.

Většinou při svých návštěvách také jezdí s potomky na statek u Jílového u Prahy, kde má Mika ustájenou kobylku. Letos na jaře se jí narodilo hříbátko, které Häkkinen pojmenoval podle své přezdívky Flying Finn (Létající Fin). Ve stájích ale takto důkladně rozhodně nesmýčí...

Deset let s Markétou

Hvězdný závodník je se západočeskou rodačkou Markétou Remešovou Kromotovou (38) už deset let. Mají spolu dceru Ellu Emílii (6) a dvojčata Lynnu Marii a Daniela Pauliho (3). Brali se ale teprve letos v únoru. Mika se kvůli sexy Markétě, kterou poznal v Německu, rozvedl s první manželkou Erjou, s níž má dvě děti. Rodinka žije převážně v Monaku nebo ve Finsku, ale pravidelně se objevuje i v Česku.