Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kandidát na poslance Vízek: Jen ať mě nezvolí. Pak by mi vlítnul do hospody Babiš!

Autor: pv

Mnoho známých tváři se ve volbách do Poslanecké sněmovny dostalo na kandidátky různých stran a hnutí. Za skupinu Sportovci brněnského miliardáře Vlastimila Sehnala kandidují většinou jen sportovci a mezi nimi bývalí fotbalisté Ladislav Vízek, Tomáš Skuhravý nebo Jan Berger. Právě Vízek má strach, že ho lidé nakonec i do sněmovny zvolí.

Vypadá to jako recesistické uskupení, ale na známá jména by voliči mohli slyšet. Zakladatel hnutí Sportovci pro společnost Vlastimil Sehnal věří, že v nadcházejících říjnových volbách může jeho projekt dostat až deset procent hlasů.

„Se vším jakoby souhlasím, ale potřebuju už, aby byly ty volby a byl konec. Tak nějak na devadesát procent nebudeme zvoleni, podle informací, které mám,“ řekl Vízek v rozhovoru pro časopis Týden.

Ladislav Vízek s moderátorem pořadu Česká ulička Michalem Hrdličkou.
Ladislav Vízek s moderátorem pořadu Česká ulička Michalem Hrdličkou.

Olympijský vítěz o své kandidatuře řekl i největšímu favoritovi voleb Andreji Babišovi z Ano a ten z toho prý neměl velkou radost.

„Je to prezentovaný, jako že hrajeme proti Babišovi. Já to Babišovi z legrace říkal a on se nesmál. Aby mi nakonec nevlítnul do hospody!“ děsí se Vízek jako majitel proslavené Kozlovny. Sám prý ani neví, co by dělal, kdyby ho nakonec lidé přeci jen zvolili.