3. srpna 2017 • 17:47

Vízek chválí Slavii, brání Plzeň: Pořád hraje v Česku nejlepší fotbal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Upachtěný, ale zasloužený postup Slavie, na druhé straně obrovské zklamání v Plzni. To přinesly středeční odvety 3. předkola Ligy mistrů. Zatímco Pražané si i přes prohru 1:2 s BATE Borisov uhráli vstupenku do play off Ligy mistrů, Plzeň po prohře 1:4 s rumunskou FCSB v boji o elitní evropskou klubovou soutěž končí. "Když chytíte Balkán, je to nechutný," zastává se v rozhovoru pro iSport TV západočeského kolektivu bývalý fotbalový reprezentant a známý glosátor Ladislav Vízek.



Podle Vízka si nakonec postup Slavia zasloužila. "Bylo to zároveň i upachtěně," upozorňuje. "Zápas doma, kde měla proti deseti rozhodnout, vyhrála jen 1:0. V odvetě odvetě měla velké nervy, nakonec to hráči ubojovali," hodnotí.

Hra Slavie nebyla ideální, nicméně hlavní cíl pro vstup do sezony, tedy zajištění základní skupiny evropských pohárů (Slavia si postupem přes BATE zahraje minimálně v Evropské lize), český mistr splnil.

"Lepší se zápas od zápasu, ale když dostane do play off o Ligu mistrů dobrého soupeře, bojím se, že bude mít velké problémy. Jede na vlně, ale potřebuje to potvrdit," říká Vízek.

Naopak velkým smutkem skončil středeční večer pro plzeňské fotbalisty, kteří v domácí odvetě padli 1:4 s rumunským FCSB a v Lize mistrů letos dohráli.

Vízek chválil Slavii a zastal se Plzně: Za své éry jsem se Rumunů také bál
Video se připravuje ...

"Rumunů jsem se za své éry také bál. Když chytíte Balkán, to je nechutný. Štípou, koušou, ke všemu fotbal umějí. Je to nepříjemný, houževnatý soupeř," oceňuje Vízek kvality týmu z Bukurešti.

"Kdyby byla Plzeň kompletní, zápas by zvládla. Pod trenérem Vrbou hrají útočný fotbal, rozumí si, ze tří českých mužstev hrají nejlepší fotbal a budou ho hrát. Vrátí se jim kluci z marodky, bude to obrovský aspirant na titul," zastává se západočeského kolektivu.

Viktorii v klíčovém zápasu na startu sezony chyběli Kozáčik , Hubník , Limberský a Pilař . "Ti se dají těžko nahradit, až vyprázdní marodku, bude to top mužstvo. Funguje jim to, jejich parta se musí projevit. Navíc umí kopat, strašně jim věřím," tipuje Vízek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud