Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sparťan Michal Kadlec pořád věří v titul: Přeci to teď nezabalíme!

Autor: sjs

Patřili mezi jedny z největších favoritů na ligový titul. Fotbalisté Sparty se ale herně trápí a na první Plzeň po vzájemném nedělním utkání ztrácejí už propastných 15 bodů. Letenský obránce Michal Kadlec řekl v pořad TIKI-TAKA na O2 TV Sport, že se jeho tým opět zvedne a v boji o titul mu pomůže i Tomáš Rosický.

Doma proti Plzni se Sparta ukázala v lepším světle, ale stejně prohrála 0:1. Viktoria tak natáhla vítěznou šňůru na deset zápasů a Sparta klesla na 6. místo v tabulce s mankem -15 bodů na první příčku.

„Ještě nejsme z boje o titul venku. Dokud není konec, tak pořád věřím. Přece se na to nevykašleme a nepřestaneme hrát. Ve fotbale se může stát cokoliv. Proč by Sparta nemohla udělat vítěznou šňůru?“ burcuje obránce Michal Kadlec.

Sparta už prý nemá takový respekt
Video se připravuje ...

Klíčovým hráčem Sparty je Tomáš Rosický, když se objeví na hřišti, hra se pozvedne. Jenže už mu je sedmatřicet let a celou kariéru bojuje se zdravím.

„Když nemá Rosický natrénováno, tak talent nestačí. Proto nastupuje ke konci, když ostatní jsou unavenější a tou energií a uměním ještě může rozhodnout utkání. Kdyby byl zdravý a trénoval by každý týden, tak by Sparta o titul hrála. Rozdíl 15 bodů na prvního už je hodně,“ myslí si Vladimír Šmicer.

A jede se na výlet.
A jede se na výlet.

O tom, jak se Rosický s týmem (ne)připravuje, promluvil právě i Michal Kadlec. „Někdy trénuje a někdy ne. V těch jeho letech je složité se na to nachystat. Před derby trénoval jen jednou v týdnu. Potřebujeme ho od začátku. On ale své tělo zná nejlépe a ví, co si může dovolit. Není to ale jenom na něm. Je tu dalších dvacet hráčů. Jsme rádi, že ho máme v týmu, ať hraje celý zápas nebo jen 20 minut,“ řekl Kadlec.