Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalové triky Kvitové. Zvládá nožičky i hlavičky, nároďák smeknul

Autor: iSport.cz, bk

Po odpočinku na pláži je Petra Kvitová zase v plném zápřahu. Česká tenistka si přípravu na novou sezonu ráda zpestřuje i prvky z jiných sportů. Svým fanouškům ukázala, že je velmi šikovná s fotbalovým míčem. Wimbledonský šampionka na videích suverénně žongluje, pochlubila se i precizními hlavičkami z bazénu. Za ně ji na Twitteru pochválili čeští reprezentanti.

Kvitová už poctivě maká na tom, aby po novém roce vlétla na kurty v co nejlepším stylu. A jde jí to nejen s raketou v ruce, jak názorně předvedla svým fanouškům. "Zpátky do práce. začínáme s naším oblíbeným cvičením," ohlásila česká tenistka na sociálních sítích.

Přidala video, kde se svým trenérem při rozcvičce piluje fotbalové nožičky. Kvitové to s balonem evidentně jde a na noze ho rozhodně neměla poprvé.

Dvojnásobná šampionka Wimbledonu se netají náklonností k fotbalové Slavii, ke kulatému míči má velmi blízko. Na dalším videu předvedla, že perfektně zvládá i hru hlavou. S koučem si pro změnu předávali balon v bazénu a opět se jim slušně dařilo.

"Smekáme klobouk," ocenili video tenistky i čeští fotbaloví reprezentanti, kteří minulý týden strávili na turnaji v Dubaji.

Kvitová po dovolené u moře zahájila přípravu, na novou sezonu se chystá střídavě doma i v zahraničí. Naposledy se o víkendu spolu s Radkem Štěpánkem a Karolínou Plíškovou zapojila v Monaku do charitativního běhu určeném na pomoc dětem.

27letá tenistka prožila náročný rok, na profesionální okruh se vracela po vážném zranění levé ruky. Tu si poranila, když se loni v prosinci bránila před útočníkem, který ji s nožem napadl v jejím prostějovském bytě.

Kvitová ale nejtěžší období překonala, po operaci se k tenisu vrátila a v příští sezoně chce opět atakovat ty nejvyšší mety.