Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná nemoc olympijského vítěze Mečíře: Musí si nechat měnit krev

Autor: pv

Vyděsil všechny fanoušky. Bývalý tenista Miloslav Mečíř (52) odešel po čtyřiadvaceti letech z funkce daviscupového kapitána Slovenska kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům. Veřejnost začala mít strach, jaká choroba trápí olympijského vítěze ze Soulu z roku 1988. Nyní vyšel s pravdou ven.

Tenisový světa se ještě nevzpamatoval z úmrtí Jany Novotné , která zemřela po dlouhém boji s rakovinou. V zápětí další tenisová legenda trpí vážným zdravotním problémem. „Loni na olympiádě v Brazílii mě bolelo břicho. Absolvoval jsem několik vyšetření a zjistilo se, co je příčinou,“ řekl Mečíř novinářům slovenského deníku Plus Jeden Den.

V zápětí oznámil svou diagnózu. „Trpím nadměrným vstřebáváním železa. Je to vrozená porucha. Tělo se ho neumí zbavit přirozenou cestou a musím ho dostat ven jiným způsobem. Jediným nechemickým způsobem je výměna krve,“ prozradil Mečíř, který chodí do nemocnice každé dva týdny, aby mu lékaři vyměnili krev. „Ztratil jsem svalovou hmotu a společně krví se mi z těla odplavují i jiné potřebné látky. Oslabuje mě to a někdy mi bývá zle,“ přiznal.