Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sám uprostřed prázdné Letné. Rosický odhalil své loučení, došlo i na slzy

Autor: med

Náhlé rozhodnutí? Ale kdepak. Myšlenky na pověšení kopaček na hřebík v Tomáši Rosickém zrály už delší dobu. V hlavě je měl dokonce už po posledním podzimním utkání s Mladou Boleslaví. Přiznal to v rozhovoru pro kanál sparta.tv. „Doufal jsem, že pauza mi pomůže a ještě se to otočí, ale už jsem byl hodně nalomený,“ přiznal 37letý fotbalista.

Vyprázdněná Letná. Fanoušci už opustili ochozy po posledním ligovém utkání s Mladou Boleslaví. Sparta vyhrála 3:0. Všichni měli důvod k aspoň malé radosti po těžkém podzimu. Jenom jedna postava byla v hlubokém zamyšlení. Prošla si sparťanský stánek a nakonec se usadila ve středovém kruhu a rozjímala...

Už tehdy začalo v Tomáši Rosickém zrát rozhodnutí, že ukončí fotbalovou kariéru. Ačkoliv by nejraději hrál klidně ještě celé jaro, sám poznal, že už to nejde. Jeho tělo i mysl byly proti.

Po výhře nad Mladou Boleslaví se Tomáš Rosický soukromě loučil se sparťanským stadionem. Někde tady v něm dozrálo přesvědčení, že s kariérou už je zřejmě konec...
Po výhře nad Mladou Boleslaví se Tomáš Rosický soukromě loučil se sparťanským stadionem. Někde tady v něm dozrálo přesvědčení, že s kariérou už je zřejmě konec...

„Přichystat se na každý zápas pro mě bylo čím dál těžší. Cítil jsem, že se to ubírá ke konci, ale zároveň jsem doufal, že zimní pauza mě od toho oprostí, odpočinu si i v mysli, a pomůže mi to,“ sdělil Rosický klubové televizi po středeční oficiální tiskové konferenci.

„Nic takového se však nestalo. Tělo nechtělo už dlouho, ale nyní se připojila i mysl, takže jsem věděl, že to musím ukončit,“ pokračoval.

Když milujete fotbal, milujete Rosického. Kariéra české legendy v obrazech
Video se připravuje ...

Na tiskové konferenci, kde oficiálně oznámil své rozhodnutí, sice působil vyrovnaným dojmem, v rozhovoru ale přiznal, že si prožil i silné emoce. Poté, co se v tichosti rozloučil se sparťanským stadionem a uvědomil si, že je konec, si prý bývalá hvězda Dortmundu či Arsenalu doma i pobrečela.

„To, jak jste na hřišti mě zahlédli, už bylo takové moje malé loučení. Dál jsem doufal, že se to třeba otočí, ale už jsem byl hodně nalomenej,“ dodal.

Rozlučku se zaplněnou Letnou si však nechce nechat ujít. „Poznal jsem spoustu skvělých hráčů, které bych sem chtěl pozvat a udělat něco hezkého pro lidi,“ netají se „Rosa“.

Jak vypadal poslední zápas Tomáše Rosického? Jasná výhra, kapitánská páska
Video se připravuje ...

Poslední gól! Tomáš Rosický se prosadil doma proti Karviné
Video se připravuje ...