Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trable rychlobruslařky Sáblíkové s nemovitostmi: Seberou jí darovanou parcelu?

Autor: čad

Byl to danajský dar? Martina Sáblíková (30) nejspíš přijde o stavební parcelu v hodnotě 1,5 milionu korun, kterou dostala od radnice ve Žďáru nad Sázavou jako bonus za své olympijské úspěchy!

Rychlobruslařka získala pozemek o výměře 1304 metrů čtverečních v nově vznikající ulici okresního města v roce 2014 po Hrách v Soči, kde se potřetí stala olympijskou vítězkou.

„Chceme tímto krokem ocenit výkony Martiny Sáblíkové , která se velkou měrou zasloužila o propagaci města. Martina má ve Žďáru trvalý pobyt a město má zájem na tom, aby zde bydlela i dál,“ vyjádřila se tehdy nyní už bývalá starostka Dagmar Zvěřinová (ČSSD).

Na parcele se už téměř pět let do ničeho nekoplo.
Na parcele se už téměř pět let do ničeho nekoplo.

Jenže jak Blesk nyní zjistil, Sáblíková parcelu nabyla s jednou podmínkou. „Bylo to podmíněno pětiletým termínem zahájení stavby. Když tam nekopne, bude jej muset městu vrátit,“ prozrazuje zdroj.

A tahle hrozba je čím dál reálnější. Pětiletá lhůta totiž pomalu spěje ke konci a Sáblíková nejenže nezačala stavět, ale podle informací Blesku jí doposud stavební úřad ani neudělil stavební povolení. A co víc – Martina už má postaveno jinde! „Ve Žďáru je to velmi ožehavé téma. Pozemek jí zatím patří, ale ona přitom staví dům za městem,“ poukazuje bývalý zastupitel, který si nepřál uvést své jméno.

Proč Sáblíková, která na právě skončené olympiádě v Koreji přidala do své medailové sbírky stříbro, zvolila jinou lokalitu? Svého času si prý postěžovala, že u pozemku ve Žďáru nejsou zavedeny kompletní sítě. A když se situace změnila, už bylo pozdě…

Sáblíková: Před Ester můžu maximálně smeknout klobouk a i to bude málo
Video se připravuje ...