Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt ve velkém vápně! Nejlepší střelec z Chorvatska (†25) zkolaboval na hřišti

Autor: sjs

Patřil k obávaným kanonýrům. Bruno Boban (†25) z třetiligového chorvatského klubu Marsonia byl nejlepším střelcem soutěže. Další branky už ale bohužel nepřidá. Během víkendového zápasu si ve velkém vápně klekl na všechny čtyři a následně se bezvládně zhroutil na trávník. Lékaři už mu nedokázali pomoci.

Jako vždy kličkoval v obraně soupeřova týmu a protihráčům tak přidělával vrásky na čele. Bruno Boban se snažil prodrat s míčem do velkého vápna, ale nepodařilo se mu to. Následně si klekl na všechny čtyři končetiny a během pár vteřin se bezvládně zhroutil na trávník. Hra ještě chvíli pokračovala, než k němu přiběhl sudí.

Boban byl velký pohodář a skvělý člověk do fotbalové kabiny
Boban byl velký pohodář a skvělý člověk do fotbalové kabiny

Bobana obklopili fotbalisté z obou týmů a když viděli jeho bezvládné tělo, draly se jim slzy do očí. Sanitka přijela pro Bobana až na hřiště. Lékaři se ho snažili oživovat hodinu, ale jejich pokusy byly marné.

Fotbalistu před kolapsem lehce zasáhl míč do hrudi, ale nevypadalo to, že by byl kontakt tak silný, že by to mohlo vyvolat zástavu srdce. Co zapříčinilo smrt šikovného hráče, bude známo až po pitvě.