Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Koukalová prozradila detaily anorexie a bulimie: Zvracela až osmkrát denně!

Autor: ps

Ta zákeřná nemoc ji úplně pohltila! Problémy biatlonistky Gabriely Koukalové (28) s anorexií - potažmo bulimií - trvaly dlouhých deset let a z detailů, které popisuje ve své nové knize JINÁ, jde mráz po zádech. Zvracela prý až osmkrát denně!

Situace byla vážná a zašla ještě dál. Gábina se totiž na chvilku stala modelkou. Jak se píše v dnešní MF Dnes, jedla odličovací tampony namočené ve vodě. Byly jediným jídlem za den! „Strašně se za to stydím, byla jsem hrozná,“ nechápe dnes Koukalová sebe samu.

Největší boj sváděla mimo běžeckou stopu, přesto se překonávala. Na olympiádě v Soči (2014) vyválčila dvě stříbrné medaile. „Začala jsem se tehdy více zajímat o to, co jím. Ale po olympiádě v Soči, jak bylo tělo zesláblé a dostalo konečně pořádně najíst, přibrala jsem najednou za pár měsíců jedenáct kilo. Chtěla jsem je shodit a spadla do problémů znovu.“

Znáte osobně sportovce/sportovkyni, koho trápila anorexie (bulimie)? Ozvěte se na tip@blesk.cz!

Nekonečná bitva skončila po deseti letech. Ale Gábinu to stálo prakticky všechno. Vždyť i problémy s lýtky, kvůli kterým neodjela v sezoně ani závod a zmeškala i Hry v Koreji, mohou být důvodem narušené psychiky.

Tak snad je Koukalová z nejhoršího venku a za rok či dva dostane zase chuť vystřílet ty největší úspěchy. Sama je ovšem velmi opatrná: „Nechci to vůbec uzavírat. Neříkám, že končím celou kariéru. Člověk nikdy neví, třeba mi to bude chybět,“ prohlásila.

Gabriela Koukalová nahradila Jardu Jágra v reklamě na klenoty
Gabriela Koukalová nahradila Jardu Jágra v reklamě na klenoty