Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tři fotbalové sebevraždy za jeden rok: Všechny tragédie mají stejný důvod!

Autor: ps

Faktor peníze! Ve fotbale klíč k úspěchu a spokojenému životu, ale rovněž důvod, proč si tři čeští hráči vzali za poslední rok životy. František Rajtoral (†31), David Bystroň (†34) a v úterý také Pavel Pergl (†40)…

Velmi smutná a stále čerstvá zpráva šokovala včera. V úterý se v německém Magdeburgu oběsil někdejší obránce Sparty Pavel Pergl . Získal s ní dva mistrovské tituly, hrál v Izraeli, Švýcarsku či Lichtenštejnsku. Důvod sebevraždy? Prý spory s přítelkyní a patrně také finanční potíže.

Loni 19. května ukončil svůj život čtyřiatřicetiletý David Bystroň . Kvůli šílené dluhové spirále, ze které se těžce hrabal ven. Oběsil se ve sklepě svého domu ve Švýcarsku, kde hrál za klub US Schluein Ilanz. Zanechal dopis na rozloučenou.

Prvním za poslední rok, kdo šokoval fotbalový svět sebevraždou, byl explzeňský obránce František Rajtoral . Loni 23. dubna se oběsil ve svém domě v Turecku, kde žil sám. Našli ho jeho sousedé, kteří pak zavolali policii. „Nepřišel na trénink, tak jsem jel k němu domů. Dveře byly zamčené, ale v oknech se svítilo. Pak mi policie řekla, co se stalo,“ nechápal Ibrahim Kizil, předseda klubu Gaziantepspor.

A důvod? Byl svázaný ošklivými démony, jež bez pomoci zvenčí nejdou odehnat. Bojoval s neodbytnými depresemi, které člověka sžírají zaživa. Roky bojoval se závislostí na hazardu, neúspěšně se léčil. V bytě údajně nezanechal dopis na rozloučenou, ale dlouhý seznam dluhů…

Zesnulý fotbalista Pavel Pergl s přítelkyní Denise a dcerou Zoey
Zesnulý fotbalista Pavel Pergl s přítelkyní Denise a dcerou Zoey

Sparta - Zlín: Odpočívej v pokoji, Pavle! Letná uctila minutou ticha Perglovu památku
Video se připravuje ...