4. května 2018 • 11:20

Wenger po vyřazení Arsenalu: Tyhle okamžiky jsou až mučivé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arséne Wenger se chtěl s fotbalisty Arsenalu po 22 letech ve funkci rozloučit ziskem trofeje, ale to se mu nepovede. V semifinále Evropské ligy londýnskému celku vystavilo stopku Atlético Madrid po výsledcích 1:1 a 1:0. A francouzský kouč připustil, že je to pro něj velmi smutné loučení.



"Jsem velmi, velmi, velmi smutný. Fotbal umí být hodně krutý. Většinou je nádherný, ale pak vám přináší okamžiky, jako je tento, a je to až mučivé," prohlásil Wenger.

Domnívá se, že si Arsenal vyřazení v semifinále nezasloužil, ale doplatil na zbytečné chyby. "Doma jsme vedli, ale dostali jsme stupidní gól. A v odvetě dostaneme gól z protiútoku minutu před poločasem. To byly klíčové okamžiky. Atlético přitom do té doby hrálo bojácně, ale ten gól jim dodal hodně kuráže," konstatoval Wenger.

O gól se postaral Diego Costa, který si počkal, až gólman David Ospina půjde na zem, a vystřelil do horní části branky. "Diego Costa je Diego Costa. Ukázal, proč je jedním z nejlepších útočníků na světě," ocenil Wenger kvalitu soupeře.

Nyní nepochybuje o tom, že Atlético uspěje i ve finále proti Marseille. "I když jsme hráli dobře, tak to bylo proti velmi dobrému soupeři, kterému gratuluji k postupu. A myslím si, že vyhraje celou soutěž," řekl Wenger.

"My bohužel postrádali lepší řešení situací na útočné třetině hřiště. Šancí jsme měli mít mnohem více. Atlético ale velmi dobře brání a jen Diego Godín zabránil při centrech možná šesti šancím. My si to ale pokazili už doma, kde jsme měli rozhodnout," litoval Wenger nevyužité dlouhé přesilovky v prvním utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud