Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékař hokejového nároďáku Singer: Má devět dětí… a všechny až po čtyřicítce!

Autor: fuk

Na střídačce české hokejové reprezentace stojí při mistrovství světa v Dánsku nenápadně v rohu a do akce jde jen v případě hrozícího zranění. Lékař nároďáku Dušan Singer (68) za to ale umí vzít. Doma má hned devět dětí!

Do distingovaného pána, jenž se nejraději drží stranou, byste to určitě neřekli. Vězte ale, že s manželkou vychovávají sedm synů a dvě dcery! A všechny si »pořídil« až po čtyřicítce! „Nejmladší je pět let, nejstarší má dvacet pět,“ usmívá se Singer, jinak chirurg z Nemocnice Na Bulovce.

Devět dětí, to je pořádný zápřah. Pan doktor však se smíchem přiznává, že vychovávání se příliš neúčastní. „Já jsem často mimo, takže to všechno zvládá moje manželka,” krčí Singer rameny.

A potvrzují to vlastně i poslední dva týdny, které tráví s reprezentací na »pracovním výletě« v Dánsku… „Kdyby se naskytla možnost, tak bych ji tady velice rád viděl. Ale zatím zůstává s dětmi doma,“ dodává.

Vše o MS v hokeji 2019 na Slovensku najdete zde »

Sparťanský obránce Richard Nedomlel skončil v utkání proti Salzburgu se zlomeným nosem. Klubový lékař Dušan Singer mu musel rovnat nos
Sparťanský obránce Richard Nedomlel skončil v utkání proti Salzburgu se zlomeným nosem. Klubový lékař Dušan Singer mu musel rovnat nos

Na ženu svého života Singer nedá dopustit. „Manželce patří obrovské dík. Je to obdivuhodná žena, zvládá to výborně i přes různá úskalí, nemoci, povinnosti...“ skládá své vyvolené komplimenty.

Ze všech dělá sparťany!

Bez hokeje neumí žít. A tak když zrovna Dušan Singer neoperuje a není na reprezentační akci, určitě ho najdete na stadionu Sparty. V holešovickém klubu totiž dělá doktora už od roku 1983!

„Celý život jsem sparťanem! A vzhledem k tomu, že mám hodně dětí, dá se říct, že jsem i vychoval hodně nových členů sparťanské rodiny,“ říká Singer pro klubový web. „Všechny děti jsou totiž do Sparty poblázněné a na hokej chodí pravidelně,“ usmívá se lékař.

FAKTA MS: Utrápená výhra nad Rakouskem, tým se stěhuje do Herningu
Video se připravuje ...