Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rogere, obejmu tě! Modelka Herzigová se tulila k Federerovi po turnaji v Halle

Autor: ps

Předávání cen na německém turnaji v Halle se stalo její každoroční povinností. Česká modelka Eva Herzigová (45) stála na kurtu i letos, kdy objímala vítěze Rogera Federera (36). Toho teď čeká wimbledonská tráva.

Litvínovská rodačka oblékla růžový sváteční komplet, předala ceny a rozdávala úsměvy na všechny strany. Puget květin jí pak byl odměnou.

Na zeleném povrchu v Německu doprovázela přípravu na třetí grandslam sezony, která vyšla švýcarskému sympaťákovi dokonale. Ve finále v Halle vyzval Federer chorvatského mladíčka Borna Čoriče, jenž bývalé světové jedničce vzdoroval ze všech sil. První set dovedl do tiebreaku, ale prohrál 8:6. Druhou sadu vyhrál a o titulu musel Švýcar rozhodnout až ve třetím setu.

„Od Borana dobrá práce. Byl lepší v důležitých momentech a hrál extrémně konsistentně. Zasloužil si vyhrát,“ vyzdvihl dvacetinásobný grandslamový vítěz výkon o generaci mladšího borce. „Ale do Londýna pojedu se zdviženou hlavou. Výkony ve Stuttgartu a Halle jsou povzbuzující,“ řekl Roger s úsměvem.

Tak snad mu v bitvě o devátý wimbledonský triumf přinese štěstí i obejmutí od české topmodelky…

Herzigové to klasicky velmi slušelo.
Herzigové to klasicky velmi slušelo.